דאגה לאחי בגלל מערכת יחסים פתוחה

דיון מתוך פורום  דייטים וזוגיות

22/03/2018 | 18:25 | מאת: אלי

שלום רב, אחי נשוי לבחורה כבר שנתיים והם יחד כ11 שנה(אין ילדים) , לפני כמעט שנה אישתו הציעה לפתוח את המערכת יחסים ,הוא הסכים והודה כי היה לו משבר מאוד גדול בהתחלה, ועכשיו הוא מציין כי הוא מאוד מבסוט מהמצב ואפילו זה חיזק את מערכת היחסים בניהם .מהכרותי עם אחי , הוא לא נראה מאושר ,נראה כי הוא מסביר לי כמה הוא שלם עם זה ובעצם מסביר לעצמו או יותר נכון נשמע שהוא מנסה לתרץ לעצמו למה זה בסדר . הוא די התנתק כבר בקושי שומעים ממנו והוא בקושי מגיב בהתכתבויות משפחתיות מה שלא היה קודם . אני מפחדת שהוא יכנס לדיכאון או יאבד את עצמו בדרך .... מה אני יכולה לעשות ? לדבר דיברתי איתו כבר דיברתי אבל התחושה שלי אומרת שהוא באמת לא במקום טוב (אני מכירה אותו לא מאתמול).תודה על התשובה

הי, אני שומע את הדאגה שלך לאחיך וזה באמת נוגע ללב. אני מאמין שביחסים עם אהובינו חשוב מאוד לכבד את מה שהם אומרים - בדיוק באופן שבו שהם נאמרים. אם אכן תנהגי כך המשמעות תהיה שאת מכבדת את רצונו לספר או להסתיר ממך דברים (ומותר לו), או לבחור איך ומתי לספר, או כאמור אם בכלל לספר, וזה לגמרי הרי בחירה שלו. מצד שני, אני חושב גם שחשוב מאוד לא להתעלם מתחושות הבטן שלנו ולהישאר קשובים להן. השילוב של שני אלה הוא בעצם לעשות את המאמץ כדי להישאר בקשר עם אחיך, להישאר קרובה, אוזן קשבת, חברה תומכת...אם תצליחי להיות כזו עבורו, בבוא העת אם אכן פני הדברים הם כפי שאת משערת, הוא יוכל להרגיש מספיק בנוח בכדי לשתף אותך ולהעזר בך. ייתכן גם שעמדה כזו מצידך תסייע לו לברר עם עצמו מה באמת יחסו למצב הדברים עם אישתו, קחי בחשבון את האפשרות שהוא בעצמו מבולבל לגבי זה. לכן אני מאמין ששיחה אחת או שתיים אינן מספיקות במקרה זה, אלא רק נכונות להיות עבורו קרובה, לא שיפוטית ותומכת לאורך זמן. בברכה, שחר ברשף MA ייעוץ וטיפול 0545483333

מנהלי פורום דייטים וזוגיות