משיכה ללא תשוקה עצמתית

דיון מתוך פורום  דייטים וזוגיות

22/06/2017 | 18:42 | מאת: מיטל

שלום וברכה, יש לי חבר 4 חודשים. שנינו בני 36. הקשר שלנו מאוד טוב ובריא, וזה הקשר הכי משמעותי שהיה לי זה תקופה ארוכה. אבל.. אין תחושה של תשוקה גדולה.. לפעמים אני מרגישה כאילו אנחנו זוג נשוי ולא זוג בתחילת קשר. מה ניתן לעשות? אני מאוד רוצה שהקשר יצליח. חשוב לי לציין גם שהמגע בינינו ממש נעים וכן קיימת משיכה! אני כן מאוד נהנית איתו רק אלמנט התשוקה של תחילת קשר פחות קיים. אשמח לתשובתך!

הי מיטל, את אולי כבר יודעת שכחלק מתהליך ההתבגרות, כדאי שכולנו נוותר על מה שלימדו אותנו סיפורי האגדות והסרטים ההוליוודיים. כדאי גם לשים בצד את כל התפיסות של "איך הדברים צריכים להיות" ואת "מה קורה בד"כ", ולזרוק לפח את "אצל החברה במשרד זה ככה וככה..". תמחקי את הכל - יש רק אותך ואת בן זוגך. ועכשיו בואי נחשוב. משיכה קיימת? - כן, חיבה? - כן, הנאה?-כן, יחסי מין מהנים?-כן. תחושה שנרקם קשר משמעותי?-כן. נהדר. יש לך את כל האלמנטים שאמורים לייצר קשר טוב ומהנה, לפחות בשלבים הראשוניים. את התשוקה שחסרה לך, ושבתוך יחסים ממילא דועכת בעוצמתה בשלב כזה או אחר, נסי למצוא בעשייה שלך (חוג, תחביב, ספורט, קריאה, יצירה וכיוב'). בנתיים נסי להנות ממה שיש, ופחות להתרכז במה שאין (או שכביכול אמור להיות). כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ 0523873044

מנהלי פורום דייטים וזוגיות