זוגיות ומשיכה מינית בגיל 45

דיון מתוך פורום  דייטים וזוגיות

15/06/2017 | 11:52 | מאת: אורית

שנינו בזוגיות מעל שנה בני 45 גרושים עם ילדים. הקשר בכללי טוב מאד . לפחות כך חשבתי. כחודשיים לאחר שהקשר התחיל החבר שלי התוודה לפני שלפעמים יש לו חסימה לשכב איתי בגלל עודף משקל. אבל למרות זאת הוא טען שהוא אוהב אותי ולא רוצה לאבד אותי. מאז ירדתי במשקל וחשבתי שהכל בסדר.למרות שמדי פעם החששות הישנות עלו בנוגע למשיכה והוא תמיד הרגיע אותי ואמר שאני נעשית יפה יותר ויותר ואין לו חסימה יותר. עד לפני כמה ימים היינו שוכבים כמעט כל יום ולפעמים פעמיים ביום. והוא כאמור אישר לי שמבחינה מינית כמו אחרות טוב לו איתי. בימים האחרונים עברתי דירה והעברה התישה את שנינו הוא מאד עזר לי ואנחנו חושבים על מגורים משותפים בעתיד הקרוב מאד. אתמול בערב התחלתי לחפור... שכבנו ביחד במיטה ערומים ודיברנו... ואז שאלתי אותו לגבי המשיכה שלו אלי הוא אמר שהוא נמשך אלי.שאלתי המשיכה חזקה הוא ענה כן.המשכתי שאלתי חזקה מאד הוא ענה לא. היא חזקה אבל לא מאד. רציתי לסיים את הקשר מידית והוא אמר לי שהוא אוהב אותי וזה מגוחך לסיים קשר בגלל המילה ״מאד״ שחסרה לי במשיכה הוא אמר לי שהוא יכול לחיות עם משיכה חזקה. לי זה נראה כמו התפשרות .הןא טוען ואני מאמינה לו שהוא לא מחפש אחרות שטוב לו איתי אבל אני מאד חוששת אני מודעת לזה שהחיים והזוגיות הם פשרה אבל לא יכולה להמלט מהמחשבה שאולי הוא רוצה להיות בזוגיות איתי כי החיים בשניים (שכר דירה משתלם יותר כשגרים ביחד והרי במילא אנחנו כל יום ישנים ביחד) משתלמים יותר. אני חושבת ואולי אני טועה שזו מין התפשרות מסוכנת. אני מודה מבחינה מינית אני יותר רעבה ממנו אבל כל פעם שהוא ״עייף״ אני ישר מסיקה מסקנות שהוא לא נמשך אלי. אולי העובדה שהוא יודע שהוא יכול לשכב איתי מתי שהוא רוצה קצת מפחיתה את המשיכה או שאני מנסה לעזור לו למצוא תירוצים?האם המצב הזה שהקשר בכללי הוא טוב מאד ורק המשיכה היא חזקה אבל לא מאד הוא מוכר ומובן או שזו בעצם פצפצו מתקתקת ?תודה מראש

היאורית, אולי אתחיל פשוט בלאשש את אחד "החששות" שלך - הווה אומר החיים בשניים אכן משתלמים יותר! זה נכון כלכלית, בריאותית, משפחתית והוויתית. את צודקת בדבר נוסף : בזוגיות תמיד יש מן הפשרה- כך שעד כה בן זוגך אינו שונה מאף אחד אחר בעולם הבוחר להיות בזוגיות. מעבר לכך אני קוראת שהחלטתם לפתוח פרק ב' בחייכם ובחרתם אחד את השנייה. שאתם אוהבים, מרוצים ופעילים מאוד מינית - עד כאן נהדר! האם זה שאינו מצהיר שהמשיכה שלו אליך "חזקה מאוד", אלא רק "חזקה" היא עילה לחוש כי סכנה מסויימת מתקרבת? או שכל מה שהתפתח וממשיך להתפתח ביניכם בשנה האחרונה הוא לא אמיתי? אני לא בטוחה.. את מתארת רגע אינטימי וקרוב בו שכבתם יחד במיטה ואז כדברייך, במקום להנות מהרגע "התחלתי לחפור לו". אני מעודדת אותך לחשוב מדוע נהגת כך? אולי יש מקום שגם את תבדקי אם יש בך חששות מהעמקת הקשר ביניכם, ושהאופציה לעבור לגור ביחד ולהקים בית חדש אחרי שהקודם חדל מעט מפחידה ומאיימת? אני חושבת שאם הלב שלכם ימשיך להיות פתוח אחד אל השנייה תוכלו להמשיך להפיק הנאה וסיפוק, ופחות למדוד ולהעריך את השני/ה (כמות האהבה, המשיכה, הנתינה וכו' וכו') מתוך חששות. אורית, זה נשמע שבסה"כ מצאת לך איש שרוצה אותך ורוצה להיות איתך. ייתכן מאוד ששניכם תראו מסביבכם אנשים אליהם תחושו משיכה מינית מיידית חזקה יותר, אבל ההתמסרות האיטית הזוגית אחד אל השנייה היא דבר מתפתח, משתנה ומעמיק שלעיתים גם מביא עימו חששות, ועלינו לשים לב שאנו לא משליכים אותם על הצד השני ובכך גם פועלים ליצור נבואה שמגשימה את עצמה.. בעיני העבודה כרגע היא שלך, להרגיע את החרדות ואת החששות שלך כדי שתוכלו להמשיך להנות מהדבר היפה שבניתם, ושיכול להמשיך להתפתח ולפרוח. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ 0523873044

18/06/2017 | 23:47 | מאת: אורית

תודה רבה

מנהלי פורום דייטים וזוגיות