העדפות חיצוניות של החבר

דיון מתוך פורום  דייטים וזוגיות

08/05/2017 | 10:33 | מאת: נורית

שלום, יש לי חבר כחודשיים ובגדול הולך טוב. הוא בחור טוב, מתחשב ומכבד, ויש לנו תקשורת מאוד טובה. יש פער אחד בינינו שמטריד אותי.. מבחינה חיצונית יש לו העדפה ברורה לנשים עם איפור, נעלי עקב, חצאיות, וכל המראה המגונדר.. אני יותר בקטע של לבוש "קזואל". כואב לי עם עקבים , ויותר מידי איפור לא מרגיש לי אני.. בינתיים אני קצת מתאימה את עצמי אליו, לובשת יותר חצאיות וכו' אבל זה מבאס אותי שאני צריכה "להתאמץ" . יש בינינו משיכה טובה, אבל קשה לי עם העובדה שאני צריכה לשנות את עצמי בשבילו. דיברנו על זה קצת, הוא הודה שזה באמת משהו שחשוב לו, ושישמח שאלך קצת לקראתו אם ארצה. זה מבאס כי הרבה בנים החמיאו לי על המראה הצעיר והטבעי שלי וראו את זה כיתרון , ודוקא הוא (שאותו אני רוצה!) לא רואה את הסגנון שלי כיתרון אלא מעדיף סגנון אחר. מה אפשר לעשות?

שלום נורית, ראשית אני שמחה לשמוע שאת חווה את בן זוגך החדש כמתחשב ומכבד. זו סיבה טובה להמשיך ולתקשר את רגשותייך איתו - את אי הנוחות שלך, את התחושה שעלייך להתשנות בשבילו, להתאמץ, שאת מרגישה לא את ככה וכיוב'. חשוב לי לומר שאני מאוד בעד "לבוא לקראת" ו"להתפשר" בזוגיות, אבל זה רק אחרי שמתאפשר לנו להרגיש בתוך קשר שמקבלים אותנו כפי שאנחנו ושנוח לנו להיות מי שאנחנו. במצב כזה, כאשר נבחר לעשות משהו שהוא לגמרי עבור בן הזוג, התחושה תהיה שונה לגמרי מזו שאת מתארת כעת, ולא תרגיש כתכתיב, כאילוץ או גרוע מכך כתנאי להתקיימות הקשר. אז שתפי את בן זוגך ברגשותייך ותשאלי אותו האם הוא היה רוצה שתרגישי לא בנוח בקשר? אתם עלולים למצוא את עצמכם ניצבים מול דילמה - האם יהיה עלייך להמשיך "לעבוד קשה" כדי לעמוד בדימוי שלו של נשיות, או האם יהיה מוכן לראות אותך (ואת הנשיות שלך) כפי שאת, לקבל אותך כפי שאת וללמוד לאהוב אותך כפי שאת? דילמה..נדמה לי שברור מה נכון יותר לא כן..? בהצלחה! ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ 0523873044

06/06/2017 | 12:10 | מאת: נורית

תודה רבה ירדן!

מנהלי פורום דייטים וזוגיות