לא מבינה למה אני לא מצליחה...

דיון מתוך פורום  דייטים וזוגיות

12/04/2017 | 22:42 | מאת: שירי

שלום ירדן שמחתי לגלות את הפורום , רגילה לקרוא אותך מפורום הילדים... :-) אני בת 44, רווקה, בעלת תואר ראשון, עובדת ולומדת לתעודה נוספת בתחום החינוך. בעבר היו לי קשרים קצרים שלרוב יזמתי את הפרידה. כיום אני מבינה שלא הייתי מוכנה ובשלה לקשר זוגי מסיבות רבות ולכן קטעתי. עברתי תהליך ארוך שנים, וכיום אני מרגישה בשלה ומוכנה מאוד לקשר זוגי אך לצערי אני לא מצליחה לייצר כזה... אני רשומה באתרי היכרויות מזה כשנתיים. הפניות מועטות מאוד, נפגשתי עם כמה בחורים בטווח הגיל שלי ואף כ 10 שנים מבוגרים יותר. מפאת גילי אינני מעוניינת בהבאת ילדים, ואני מניחה שזה מקשה מאוד מכיוון שגרושים עם ילדים נוטים לפסול את הפרופיל שלי, מבלי לשוחח, מפני שבטוחים שרווקה מעוניינת בילדים, זכור לי בחור אחד לפחות שציין שיש לו ילדים והוא מעדיף גרושה + ולכן ביטל את הפגישה למרות שהשיחה היתה מאוד נעימה לשנינו. רווקים לרוב מעונינים בילדים וחלק מהפגישות נקטעו מסיבה זו שכן הם היו לחוצים להביא ילדים תוך שנה בערך והודיעו שזה לא מתאים מסיבה זו. אני פונה לבחורים גרושים עם ילדים וללא ילדים, וגם לבחורים רווקים בלי לציין את נושא הילדים (גיליתי שזה נתפס לא טוב ועדיף לשוחח לאחר שנפגשים מספר פגישות לפחות אך בקושי מצליחה להגיע לזה), ולמרות זאת לרוב לא נענית להודעות. אני מאוד משתדלת לא לפסול ולפנות למגוון בחורים גם אם "זה לא הטעם שלי" אך לרוב לא נענית. בחורים צופים בפרופיל אך לא פונים. אני מנסה לפנות גם לאלא שצפו ללא פנייה, אך לא מקבלת תגובה. יש לציין כי אני נראית טוב יחסית, התמונות ברורות ולכן אינני מבינה את זה. אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי שנים רבות, בשנים האחרונות בתדירות נמוכה של אחת לחודש מסיבה כלכלית. הטיפול סייע לי מאוד, אך אינני מרגישה שהטיפול עוזר בנושא הזוגיות ואני מנסה לחשוב על טיפול נוסף / אחר שיוכל לעזור לי אך אינני יודעת איזה. אני מתחילה להרגיש מיואשת וחסרת אונים שכן אני בחורה אינטלגנטית, משכילה, נראית טוב, חברותית ולמרות זאת אינני מצליחה למצוא בן זוג ולהתקדם לקשר ארוך טווח למרות שאני לא פוסלת מהר כמו בעבר, מבינה שקשר צריך לבנות, ושמדובר בתהליך שלוקח זמן. הייאוש נובע מתחושת ביש מזל שכן פגישות מתבטלות שלא ביוזמתי כפי שתארתי לעיל, אני פונה ללא מעט בחורים אך לא נענית לרוב או שמשוחחת ונפסלת בגלל ילדים או מסיבות אחרות שלא מובנות לי. אשמח לשמוע את דעתך, וכמובן המלצתך האם יש טיפול אחר ממוקד יותר בנושא . תודה רבה ! וחג שמח. שירי

הי שירי, שמחה שאת כאן :) קראתי את שאלתך בעיון. אכן נשמע מאוד מתסכל ואף מעציב המצב הזה, שבדיוק כשאת מרגישה בשלה לקשר, זה לא מצליח לקרות. אתייחס לכמה נקודות קודם. ראשית זה נשמע שהדרך העיקרית, ואולי היחידה שלך לחפש זוגיות כרגע היא דרך אתרים ברשת. אז אתייחס רגע לנושא ה"ילדים" שהעלית בהקשר הזה. אם את באמת חושבת שנושא הילדים מושך ודוחה אלייך את האנשים הלא נכונים באתרים, עצתי היא לרשום באופן אלגנטי אך ברור את האמת, משהו כמו "אני מעונינת להתמקד בהקמת תא זוגי (בלבד) ולא תא משפחתי", או משהו בסגנון, וזה אמור לנטרל את העניין הזה. בנוסף זה היה מצוין לו היית יכולה להרחיב את דרכי החיפוש - למשל פעילויות או מקומות יעודיים לפנויים פנויות, הזכרה חוזרת ונשנית בפני כל הסביבה שלך שאת רווקה מצודדת :) שמחפשת קשר וכיוב'. הדבר הכי חשוב שאני רוצה לומר לך הוא שלחפש ולמצוא את הקשר הנכון לנו, שיגרום לנו להרגיש אוהבים ונאהבים הוא באמת קשה, וקשה אובייקטיבית. יחד עם זאת לא הייתי מוותרת על הניסיון לחקור גם מה בנו חוסם/מונע/מפריע לזה. אם המטפלת שלך עזרה לך בעבר, אז אולי כדאי לך לשקול הגדלת תדירות המפגשים והתמקדות בנושא הזה. כשאני מציעה להתמקד בנושא - אני דווקא מציעה להרחיב את החקירה ולא לצמצמו רק לדרכי חיפוש זוגיות, אל למשל לחקור את התחושות שלך כאשה בעולם, הנשיות שלך, המיניות שלך, הקשרים הראשוניים שלך והשפעתם על האופן בו את יוצרת ומקיימת יחסים בעולם, ולא דווקא רק יחסים זוגיים. ישנם מטפלים שמתמקדים בנושא זוגיות, ישנם אפילו סקסולוגיים שהנם פסיכותרפיסטים. שווה לעשות בירור קצר ולא לוותר על האפשרות למצוא זוגיות ואהבה. אני מאחלת לך הצלחה מכל הלב בחיפושייך, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ 0523873044

מנהלי פורום דייטים וזוגיות