התייעצות מה לעשות אם בכלל

דיון מתוך פורום  דייטים וזוגיות

22/01/2017 | 15:25 | מאת: ש125

הכרתי מישהו מקסים ומפנק לאחר מספר פגישות ישנתי אצלו. הוא ביקש שארד לו ורק לאחר מכן הייתה חדירה ללא כל סיפוק מהצד שלי כי הוא גמר מהר. כך קרה פעמיים ובפעם השלישית קמתי באמצע כי הרגשתי מושפלת לא מגיע לי יחס אגואיסטי כזה. הוא כועס ושומר טינה, לא מוכן לדבר איתי בגלל שקמתי באמצע. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

שלום לך, אני קוראת שאת פותחת את שאלתך לדיון הגולשים וזה כמובן אפשרי. אני אישית מבקשת ממך (אם את מעונינת בכך) מיקוד של השאלה לצד הרחבה אודות הרצונות והרגשות שלך - כלומר האם היית רוצה להמשיך איתו את היחסים וכיצד נהגת עד כה לאור סירובו לדבר איתך. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים וילדים 0523873044

22/01/2017 | 22:01 | מאת: ש125ני

בשיחה בינינו הוא דיבר בצורה פוגענית וקרה, לא ראה את הבעיה שלי ורק את הבעיה שלו שאישה השאירה אותו ככה באמצע. חוסר הביטחון שלי התבטא בשיחה. עד אותה סיטואציה הרגשתי שמצאתי בן אדם מדהים ושגם ללא דיבורים אנחנו מרגישים אחד את השני. הייתי רוצה לנסות להמשיך ולהסביר אבל אני לא יודעת מה לעשות אם בכלל יש פה מקום לנסות.

שלום לך, לתחושתי עולה כאן בעיה מהותית יותר מהנושא הספציפי שהוביל למחלוקת בינכם - והוא הקושי שלכם לתקשר בצורה שמחד תצליח לבטא את עצמכם - קשיים, צרכים, רגשות רצונות, ומאידך תכבד את נקודת המבט של הצד השני. סביר להניח כי הקושי הזה הוא מה שיוצר בינכם את אותם קצרים וניתוקים וזאת מעבר לעניין עצמו שתיארת. אני רוצה לציין דבר נוסף שעומד לך לרועץ ולעוד רבים ורבות כמותך, ומהווה מכשול גדול בדרך להשגה וקיום של זוגיות מוצלחת, והוא הכמיהה שיבינו אותנו ללא מילים. לצערי הרב, כמיהה זו היא בלתי אפשרית וסופה להתנפץ בפרצוף של כל אחד ואחת במוקדם או במאוחר. מוטב לכולנו לוותר על המשאלה (המאוד מובנת) הזו ולנסות לסגל לעצמנו כלים יעילים יותר לתקשורת עם הזולת. מאחר ואני שומעת שאת מעונינת להמשיך איתו את הקשר, בעוד הוא למיטב הבנתי אינו מעוניין כרגע להמשיך לתקשר אתך, את יכולה בכל זאת לתת לזה ניסיון אחרון ולנסות לבטא את עצמך בכתב (נניח מייל) כשהאתגר האמיתי שלך יהיה גם להסביר את עצמך ואת רגשותייך, אבל גם לנסות להראות לו שאת מבינה מה בעצם הקשה עליו בכל הסיטואציה מולך (מעבר לכך שנשאר באמצע...אולי למשל תגובתך הפתיעה אותו, אולי חווה אותך תוקפנית כלפיו וכיוב'). אני רוצה לומר לך שגם אם המכתב לא יניב את הפרי שקיווית לו, זו תהיה תרגולת טובה עבורך כי הרי מה שבאמת חשוב הוא ההתפתחות האישית שלך והמשך חייך שבמוקדם או במאוחר יכילו קשר זוגי. בכל מקרה אני מקווה שהענינים יסתדרו כפי שאת רוצה, ושבעתיד הזוגי שלך תצליחי למצוא את הנוחות הביטחון והאושר שאת מחפשת. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים וילדים 0523873044

24/01/2017 | 21:38 | מאת: ש125

אני מאוד רוצה לפנות אליו שוב ולפתור את העניין אבל אני לא יודעת מאיפה להתחיל מה לרשום?

הי, אני שומעת שאת מאוד רוצה לפתור את זה. קשה לי לומר לך בדיוק מה לכתוב, פשוט נסי להיצמד להכוונה שנתתי לך וכמו שאמרתי, אפילו כתרגולת בשביל עצמך זה חשוב. אם את מרגישה שאת זקוקה ורוצה ליווי יותר קרוב בהתמודדות, מציעה לך לפנות למספר פגישות ייעוץ. בהצלחה! ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ 0523873044

25/03/2017 | 14:02 | מאת: טים

מה הקטע שלו גם לך מגיע להנות לא ברור מה המשחק שלו

מנהלי פורום דייטים וזוגיות