קושי בבליעה ובנשימה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

23/08/2015 | 19:08 | מאת: רוית

שלום. בסוף שנות ה30. מזה גיל 20 לערך סובלת מנסיגה איטית של החניכיים על רקע לופוס וסיוגרן. עם השנים יצאו לי השיניים והלסתות החוצה , יותר ממה שהיה לי בעבר לפני ששמתי גשר. המצב גורם לי ללחצים על הלסתות והגעתי למצב כזה שאני מרגישה שאין מקום ללשון, שהלסת העליונה התרוממה למעלה כלפי האף מה שמקטין את פתח בנחיריים וגורם לי ללחצים בסינוסים וקושי לנשום. הלשונית נוקשה וקשה לי לבלוע ואני נחנקת אפילו מהרוק שלי .שאלתי היא האם כתוצאה משינויים בלסתות ובמיקום השיניים יכולים להגרם פתאום קשיים בנשימה דרך האף וקושי בבליעה ? אובדת עצות ומתקשה לתפקד ולא יודעת למי לפנות

שלום רוית, בהחלט ששינויים אלה שאת מתארת עלולים לגרום לבעיות נשימה ובליעה. אני ממליצה לפנות לרופא א.א.ג או למומחה פה ולסת. רופא א.א.ג אני ממליצה על ד"ר פיראס קאסם מנהל מערך אף וסינוסים בבית חולים מאיר, או למומחה פה ולסת- ד"ר עומרי אומדי מבית חולים רמב"ם בחיפה. אם לא תצליחי לפנות אלהם חזרי אלי באמצעות האימייל [email protected] בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה