בעיות בבליעה-רפלקס הקאה מוגבר

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

23/08/2015 | 11:34 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, בני בן 10 חודשים לא מסוגל לאכול שום מרקם חוץ מנוזל. ברגע שמרגיש אוכל בגדול של פירור ישר מתחיל אצלו רפלקס הקאה שלבסוף הוא מקיא גם אחרי שהאוכל נפלט. אני לא יודעת למי לפנות לקלנאי תקשורת, מרפא בעיסוק או רופא אאג אשמח לקבל הכוונה מסודרת מה עושים במקרה הזה. אנחנו מאיזור השרון. תודה רבה.

שלום רב, אם תינוקך מתמודד עם מזון נוזלי ורך אזי , ככל הנראה, אין לו בעיית בליעה אלא קושי בהתמודדות עם מזון מוצק בשלב האורלי. יתכן ושלב המעבר מאוכל נוזלי למוצק לוקח לו יותר זמן. אני הייתי ממליצה לפנות לקלינאית תקשורת העוסקת בתחום של בליעה. ניתן להגיע אלי לבית חולים מאיר טלפון: 09-7472700 בברכה, ד,ר אריאלה נחמני

שלום רב, אם ילדך מתפתח כמצופה ומתמודד עם בליעת נוזלים, יש לשער שמערכת הבליעה שלו תקינה ויתכן שזקוק ליותר זמן ובטחון להתמודד עם מוצקים. אפשר בהחלט לפנות לקלינאית תקשורת לעזרה. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה