בעיות בליעה עם היבט פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

16/06/2015 | 11:14 | מאת: שלום

שלום רב. אני בחור בשנות העשרים לחיי בעבר נולדתי עם מומים בפה ובלשון: אי ספיקת חיך ולשון מחוברת עברתי ניתוח להסרת שקדים ופרינגופלסטי בנוסף עברתי פרנולקטומיה וטורבינקטומיה. החיך רך מקוצר חלקית והידבקות בין הנזופרינקס לחיך הרך. הכל היה בסדר אך תמיד הייתה קצת בעיתיות בבליעה במיוחד של דברים קשים. לפני שנה קרה מקרה שבו נחנקתי בבליעה מאז יש לי פוביות מבליעה וקושי בבליעה ברור לי שההיבט הפסיכולוגי משחק פה תפקיד חשוב. רציתי לדעת האם את מכירה מטפל פסיכולוגי שמתמקד בעיקר בנושאים שהזכרתי לעיל. וכמו כן מה את ממליצה לגבי המשך טיפול (הזמנתי תור למרפאת בליעה ע"פ המלצת הרופא שלי אך הוא מתעכב) תודה רבה

שלום שלום, לדעתי, מומלצת הערכה של מנגנון הדיבור והבליעה שלך על רקע הבעיות ותוצאות הטיפולים שקבלת. יתכן וקיים אפקט פסיכולוגי, אך יש לשלול גורם אחר. ניתן בהחלט לפנות למרפאת א.א.ג, חיך שסוע, טלפון 09-7472700 ולבקש זימון לד"ר אריאלה נחמני. בברכה, ד"ר אריאלהנחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה