האם ניתן לזהות בוודאות שסע בחיך?

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

06/05/2015 | 21:49 | מאת: טל

בסקירה הראשונה אובחן שסע קטן בשפה (אינו מגיעה לאף) וללא מעורבות חיך. האם ניתן אכן ניתן לאמוד בצורה מדוייקת יחסית את גודל השסע ולשלול מעורבות חיך או שיש אחוזי טעות גבוהים? תודה!

שלום טל, סקירת מערכות מכוונת לפנים בה נצפה בסיס האף שלם(שסע חלקי של השפה) רכס אלבאולרי שלם (קשת השיניים) יכול להעיד על שסע בשפה בלבד. מאידך, על מנת לקבל אינפורמציה מקסימלית, איש האולטרסאונד סוקר רקמות נוספות בפנים כולל החיך. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

10/05/2015 | 20:36 | מאת: טל

תודה על התשובה המהירה. האם את מכירה מקרים ששללו בסקירה שסע בחיך ובפועל היה שסע בחיך? אותה שאלה גם לגבי עומק/גודל השסע - האם ניתן לדעת בוודאות שמדובר בשסע חד צדדי קטן בלבד? אני בשבוע די מתקדם וממש מתלבטת מה לעשות... במידה ומדובר על שסע בחיך או שסע גדול ההחלטה תיהיה שונה כיוון שאני חוששת מאד מהנושא.. הלכתי למיטב הרופאים (ברונשטיין ואחירון) והאבחנה שלהם היתה זהה, אבל אני מעוניינת לדעת האם ישנה סבירות כלשהי שהם טועים והאם יש בדיקות נוספות שעלי לעשות פרט לציפ גנטי שאני ממתינה לתשובותיו. תודה מראש!

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה