חיתוך דיבור מביך לאחר תאונה בילדות

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

10/02/2015 | 20:12 | מאת: ע.כ

ד"ר נחמני שלום, מקווה שהשאלה שלי רלוונטית לפורום הזה. אני סובל מאוד מצורת הדיבור שלי שנחשבת לא-גברית (עוד מגיל בית הספר). גם כאדם בוגר הקלטות אודיו שלי הם מקור לצער ממשי עבורי (ההגיה של אותיות מסוימות, גובה הקול, הניגון של המשפטים). לדעתי יש לזה סיבה פיסית [בגיל 5 עברתי תאונה שלא הותירה סימנים חיצוניים. בסביבות גיל 17 התברר שיש לי הפרעות נשימה קשות בשינה בגלל מחיצת אף שנשברה בכמה מקומות ולסת עליונה צרה. נותחתי אז (מחיצה, פוליפ, שקדים וחיך רך) אך אני עדיין נזקק לסיפאפ] אבל כנראה שגם חינוכיות משום שגדלתי ללא אב. לגבי הדיבור שלי קיבלתי הערות כל הזמן אולם לא ידעתי למי לפנות. ניסיתי לעבוד על זה בעצמי (הקלטות, קריאה באיטרנט) אבל השיפור הוא מועט. מבקש לדעת - האם יש בארץ קלינאיי תקשורת (או בעלי מקצוע אחרים) שיוכלו לעזור בנושא ?

שלום ע.כ כדי שאוכל לענות באופן אחראי על שאלתך, עלי לבדוק את הדיבורשלך. ברצון רב אעזור לך. שלח אלי:עבור ד"ר אריאלה נחמני, לפקס 09-7471617 שהינו פקס המרפאה לחיך שסוע, וכתוב בו את הפרטים האישיים שלך ומספר מילים על הבעיה שלך. בברכה, ד"ראריאלה

18/02/2015 | 11:16 | מאת: ע.כ

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה