ניתוח מתלה לועי לילד בן 4.5

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

26/03/2014 | 14:25 | מאת: תאיר

שלום ד"ר נחמני בני בן 4.5 הסובל מזה זמן רב מקשיים בדיבור. בעקבות קשיים אילו הופנינו לבירור שמיעה ובירור של קלינאית תקשורת. בבדיקות של א.א.ג התגלה ענבל משונץ אך חך קשה סגור. לאחר אבחון של קלינאית תקשורת שאבחנה דיבור אפי ונזליות מוגברת ערכנו בדיקה אנדוסקופית במרפאת דיבור בבי"ח שניידר. בבדיקה נראה כי ישנה אי סגירה של החך התת רירי. בעקבות כך הומלץ לנו על ניתוח מתלה לועי. ידוע לי כי ישנן תופעות לוואי (אך הן יחסית נדירות) וכי זהו הבסיס הפיזיולוגי להמשך הטיפול בדיבור אותו הוא מקבל באופן קבוע. החששות שלי הם בעיקר בנושא התקופה הראשונה לאחר הניתוח והמשמעות של ניתוח מסוג זה על התפקוד של הילד. האם כדאי לערוך ניתוח כזה בגיל כל כך צעיר? מהן ההשפעות של ניתוח כזה לטווח ארוך? אשמח אם תוכלי להפיג לי מעט מהמתח. תודה רבה.

שלום תאיר, אשמח לעזור לך בהחלטה. אני נמצאת כרגע בכנס בחו"ל וחוזרת ב-4.4. את יכולה ליצור עמי קשר באמצעות הנייד שלי 054-7604385 או באימייל [email protected] הנני מתנצלת על העיכוב בתשובתי. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה