בעיות לאחר תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

20/01/2013 | 01:32 | מאת: דנה

אמי עברה תאונת דרכים כהולכת רגל בשנת 2003 כשהיתה בגיל 54. היום היא בת 62.כתוצאה מתאונת דרכים היו לה שברים באגן ברמוס פוביס מימין שני שברים וגם שבר צוואר עצם פיבולה בברך. איבדה הכרה למספר שניות(זעזוע מוח), נחבלה בראשה,בפנים,בגפיים. בעקבות תאונת דרכים יש סטיית מחיצת האף לשמאל,היפרטרופיה של קונכיה תחתונה מימין,מעבר אויר צר דו"צ, הפסקות נשימה בלילה,נוחרת בשינה,סחרחורת לסירוגין. מה זה היפרטרופיה של קונכיה תחתונה מימין?ממה נובעות הנחירות והפסקות נשימה ומה הסיכון בהם ובסטיית מחיצת האף לשמאל ,מעבר אויר צר דו"צ ו היפרטרופיה של קונכיה תחתונה מימין? האם אפשר לקבל נכות על כל הבעיות האלה בתחום א.א. ג (כתוצאה מתאונת דרכים) וכמה?

20/01/2013 | 22:09 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, המחיצה הסוטה יכולה לגרום לאטימות אף. הנחירה והפסקות הנשימה מסיבות אחרות. ניתן לאבחן ולברר הכל. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

24/01/2013 | 22:37 | מאת: דנה

אמי עברה תאונת דרכים כהולכת רגל בשנת 2003 כשהיתה בגיל 54. היום היא בת 62.כתוצאה מתאונת דרכים איבדה הכרה למספר שניות(זעזוע מוח), נחבלה בראשה,בפנים,בגפיים. בעקבות תאונת דרכים יש סטיית מחיצת האף לשמאל,היפרטרופיה של קונכיה תחתונה מימין,מעבר אויר צר דו"צ, הפסקות נשימה בלילה,נוחרת בשינה,סחרחורת לסירוגין. 1)מה זה היפרטרופיה של קונכיה תחתונה מימין והאם זה כתוצאה מתאונת דרכים ? 2)האם הנחירות והפסקות נשימה בלילה נובעות מתאונת דרכים (לפני תאונת דרכים זה לא היה)או ממשהו אחר ומה הסכנות בזה? 3)מה הסיכון בסטיית מחיצת האף לשמאל ,מעבר אויר צר דו"צ ו היפרטרופיה של קונכיה תחתונה מימין? 3)האם אפשר לקבל נכות על כל הבעיות האלה בתחום א.א. ג כתוצאה מתאונת דרכים וכמה אחוז נכות? תודה מראש

25/01/2013 | 00:07 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, באף מעין מדפים הנקראים קונכיות. כאשר מחיצת האף סוטה לצד אחד מליה הרי שהיא דחוקה ע"י קונכית גדולה, תחתונה או אמצעית. לכן ניתן להסיק שככל הנראה מחיצת האף שלה הייתה מאז ומעולם סוטה. יתכן והחבלה גרמה להחמרה מסויימת בסטיה. הנחירות נגרמות מסיבות אחרות וניתן לברר את הסיבות לנחרתה. צריך לבדוק אותה, לעבור על כח החומר הרפואי הקיים ואז ניתן להביע דיעה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה