גליל מערבי

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

01/01/2013 | 12:47 | מאת: חיים

אני בן 67 אחרי נתוח מעקפים ומטופל ביתר לחץ דם. אובחנתי כסובל מדום נשימה בשינה קשה לפני כ4 שנים, והופניתי לשימוש ב cpap. בגלל בעיות אאג כרוניות רוב הזמן האף שלי סתום ואיני יכול להשתמש במכשיר.כאשר אני משתמש בו מצבי משתפר.קראתי על המכשיר של נקסנס הפועל על סנסורים ושעון רוטט אבל גם שמעתי שהשפעתו פגה אחרי תקופה קצרה. המכשיר אינו זול וחשוב לי לדעת מה תהיה השפעתו.

01/01/2013 | 23:26 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, איכות השינה היא בעלת חשיבות עליונה. כל מכשיר אשר גורם לעלית מתח השרירים בצוואר ובלוע והלשון בהכרח גורם גם לפגיעה בארכיטקטורה של השינה, כלומר בשינה העמוקה. כלומר המכשיר עלול לגרום לנזק שאותו הטיפול הנכון בנחירה אמור למנוע. אם הנך סובל מאטימות אף, הרי שמן הראוי לשקול ניתוח ע"מ לפתור בעיה זו ולנסות לאפשר לך לישון עם CPAP. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

01/01/2013 | 23:48 | מאת: חיים גליל מערבי

לפרופ' פינקלשטיין שלום ותודה על התשובה המהירה. ברצוני לוודא שהבנתי את תשובתך נכון: המכשיר עלול לגרום עליית מתח השרירים בצוואר בלוע ובלשון ועל כן עשוי לגרום לנזק לשינה עצמה. בעבר עברתי שני ניתוחי פאס בשני הצדדים וזה עזר לי לזמן מוגבל בלבד.

24/03/2013 | 09:40 | מאת: א.ע.

20/3/2013: רכשתי לניסיון מכשיר נגד נחירות Snore care של חברת נקסנס. למרות מוטיבציה אדירה לא הצלחתי להסתגל למכשיר מצאתי עצמי ער מ-4 בבוקר ועייף למחרת. החזרתי לפני תום תקופת הניסיון והובטח לי החזר מלא. ממאי 2012 ועד היום לא קיבלתי החזר של כספי. נאמר לי לאחרונה שנקסנס תנסה לגייס כספים ואם תצליח אקבל זיכוי אחרי פסח

24/03/2013 | 22:49 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, הטיפול הזה איננו הגיוני והזהרתי מפניו. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטיין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה