דום נשימה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

25/12/2012 | 17:03 | מאת: ורד

בעקבות נחירות שהיו לי הופנתי למעבדת שינה ונמצא שיש לי דום נשימה קשה,הומלץ שאני אשתמש בסיםפ אפ ,אבל האף שי כל הזמן סתום ,כך זה שנים רבות כשהשתמשתי בסיפ אפ קשה לי להסתדר איתו מכיוון שאני פותחת את הפה בשינה ונאמר לי על ידי הטכנאי של המעבדה שאני צריכה לנשום דרך הפה ולנשוף דרך הפה וקשה לי במשך זמן רב , מה אתה מציע לעשות ? תודה מארש על התשובה

25/12/2012 | 20:22 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, בכדי להציע טיפול יש קודם כל לערוך ברור ולאבחן את הסיבות לבעייתך. בדיקת השינה היא בסך הכל בדיקה תיאורית שבמקרים כמו שלך איננה תורמת דבר. הרי מי שצופה בשנתך יכול לראות שאת עוצרת את הנשימה. הוא יכול אף עם שעון עצר למדודאת מספר העצירוץת ואת משכן. במילים אחרות הבדיקה איננה תורמת דבר לאבחנה ובודאי שאיננה תורמת דבר להחלטה על הטיפול המתאים. אם תגיעי לברור ניתן יהיה לאבחן את הגורמים לבעייתך ולהציע לך טיפול שיתאים לך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה