נחירות והשמעת קולות בתינוקת בת חודש

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

25/11/2012 | 14:33 | מאת: דיאנה

שלום דוקטור, יש לי תינוקת בת חודש ורציתי לשאול, אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון, אז בכל זאת. היא משמיעה הרבה קולות של נחירות ושל כמו השתנקות בזמן שאיפת אויר בעיקר בזמן הנקה, ומדי פעם בזמן שינה, ובזמן התאמצות. כשהיא יונקת, רוב הזמן זה בא עם השמעת קולות כאילו קשה לה לנשום. ניסיתי להסביר את הדבר לרופאת ילדים ובטיפת חלב אך הם לא ראו שום דבר חריג. (בפועל לא שמעו את הקולות). ממה זה יכול להיות? אני לא רגועה מזה.. האם כדאי לבוא ליעוץ אף אוזן גרון? דבר נוסף שאמרו לי שיש לה לשון קשורה, אבל בדרגה מאוד נמוכה וזה לא מפריע לה להנקה. היא עולה יפה במשקל. אשמח לעצה/עזרה. תודה מראש

26/11/2012 | 05:35 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, לבנך יש בעייה בדרכי הנשימה העליונות אך אין הדבר בתחום רפואת ילדים אלא התחום רפואת אף, אוזן וגרון. תינוק נוחר צריך ברור ספציפי וגם מרבית רופאי אף, אוזן וגרון אינם עוסקים בכך. אם תגיעי לברור ניתן יהיה לעזור. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה