בדיקת טינפנומטריה-תחושת אוזן סתומה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

10/11/2012 | 11:11 | מאת: אבי

שלום פרופסור לפני שבועיים עשיתי בדיקת טינפנומטריה בשני האוזנים שאלותי הם 1.יש לי מאז תחושה כאילו האוזן סתומה טיפה,מין מלאות כזאת כאילו משהו מושך את עור התוף החוצה ... האם יש סיכוי אפילו קטן שבעקבות הבדיקה דבר זה יצר אצלי נוזלים באוזן אשר בחיים לא היה לי או לחץ של אוויר- חשוב לציין שהבדיקה יצאה תקינה ללא נוכחות של נוזלים.? האם יש דרך להבחין בנוזלים בבדיקת האוזן עם המכשיר שנכנס לתוך האוזן ורואה את עור התוף(שחכתי את שמה של הבדיקה)? 1.האם בדיקה זו יכולה לגרום להיחלשות עור התוף כאשר יקרע יותר מהר ברעש חזק ? הבדיקה ממש משכה את עור התוף האם הוא חוזר למצבו הרגיל ולא מתוח כלפי מטה או מעלה {שקוע}? 2.בנוסף מרגיש רגישות לקול עד כדי כך כאשר מקריב טלפון לאוזן מרגיש כאבים בעור התוף כאילו רוטט כזה והרטט כזה גורם לכאב. האם יש קשר לבדיקה זו ולממצאים הנ"ל הודה לך אם תתייחס לכול שאלותי ותסיר דאגה מליבי!. ממש דואג.

10/11/2012 | 13:31 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, הסבירות להיפגע מבדיקת טימפנומטריה היא אפסית. אולי יש לך פקק דונג באוזן.אתה זקוק לבדיקת האוזן המקובלת והשגרתית בידי רופא אא"ג, כלומר באמצעות מיקרוסקופ. כך ניתן לראות באם יש פקק, נוזל או קרע שאינם סבירים אך מהם אתה חושש. פנה לרופא אא"ג.

10/11/2012 | 18:21 | מאת: אבי

למראת שהקלינאית ביצעה את הבדיקה פעמים באוזן ימין? שבזו אכי מרגיש את הממצאים

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה