ניתוח "קובוליישן"??

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

27/03/2012 | 11:01 | מאת: יפעת

קראתי לאחרונה שיש שיטה חדשה לכריתת אנדואידים, "קובוליישן"? מה דעתך על השיטה הזאת החדשנית?? תודה רבה.

27/03/2012 | 18:32 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, האדנואיד ממוקם בלוע האפי שהוא נטול שלד. כל פעולה הגורמת לנזק לרקמות סביב גורמת להתפתחות צלקת המתכווצת פנימה ומצרה את הלוע האפי. כריתת האדנואיד בשיטה הקלאסית באמצעות קורטה, אם נעשית נכונה, היא נטולת סיכונים, מצליחה מצויין ואיננה כרוכה בכאב. לעומת זאת קובליישן גורם לנזק רקמה סביב ויכול לגרום להיצרות של הלוע (nasopharyngeal stenosis). זו נכות קשה ורק אמש הגיע אלי ילד נוסף שניזוק קשות מכריתת אדנואיד בקובליישן. ניתוח התיקון איננו פשוט ולא ניתן להחזיר את הלוע למבנה תקין. שומר נפשו ירחק מהדבר. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

27/03/2012 | 18:32 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, האדנואיד ממוקם בלוע האפי שהוא נטול שלד. כל פעולה הגורמת לנזק לרקמות סביב גורמת להתפתחות צלקת המתכווצת פנימה ומצרה את הלוע האפי. כריתת האדנואיד בשיטה הקלאסית באמצעות קורטה, אם נעשית נכונה, היא נטולת סיכונים, מצליחה מצויין ואיננה כרוכה בכאב. לעומת זאת קובליישן גורם לנזק רקמה סביב ויכול לגרום להיצרות של הלוע (nasopharyngeal stenosis). זו נכות קשה ורק אמש הגיע אלי ילד נוסף שניזוק קשות מכריתת אדנואיד בקובליישן. ניתוח התיקון איננו פשוט ולא ניתן להחזיר את הלוע למבנה תקין. שומר נפשו ירחק מהדבר. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה