האם מחסור בסרטונין יכול לגרום לצפצוף באוזניים?

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

06/01/2012 | 21:02 | מאת: גדי

יש לי מזה חודשיים צפצוף באוזניים ורופאים לא יודעים למה לשייך את זה (שללו ירידת שמיעה (אם כי בעבר הייתה), שללו מנייר, ועור התוף תקין 100%). ידוע שיש אצלי בעיית סרטונין (סובל בנוסף מCFS) אך התנגדתי לטיפול תרופתי ולמדתי להסתדר עם העייפות עד שהצפצוף הארור הזה הופיע ורק עכשיו עולה בדעתי כי ייתכן שיש קשר בין הדברים. האם ידוע על קשר בין מחסור סירטונין לבין צפצוף והם תרופות כמו SSRI יכולים להעלים את הצפצוף או שכבר נדרש טיפול ספציפי בדבר? תודה רבה.

06/01/2012 | 23:54 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, נושא הטנטון הוא מורכב מאד. אך ככל הנראה אתה זקוק לטיפול התרופתי כולל SSRI והדבר יכול להקל את סבלך מהצפצוף. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה