נחירות בשינה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

05/01/2012 | 10:45 | מאת: מורן

בתי בת השנתיים ועשרה חודשים נוחרת בלילות. לא באופן רצוף כל הלילה אבל ברובו האם יש צורך לבדוק את הנושא מבחינה רפואית? האם יש בכך סיכון? אשמח לתשובה

06/01/2012 | 07:20 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, נשימה היא התפקוד החשוב בטבע. היגיינה נשימתית חשובה ביותר להתפתחות הילד והיא כוללת: נשימת אף ונשימת לילה שקטה וטובה. ילד נוחר הוא ילד אטום אף, כלומר הנושם נשימת פה והדבר כרוך בסיבוכים לא פשוטים. בנוסף לכך נחירה היא ביטוי לנשימה מאומצת בשינה. במה שאצה מתאר די. אך אם הילד זז בשינה וישן כשראשו מוטה אחורנית הרי המצב חמור עוד יותר. ילד הנוחר בשינה זקוק לבדיקת רופא אא"ג כולל של האוזניים. שיעור מחלות האוזן התיכונה בילדים אלו גבוה למדי. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה