ריח מהפה ושקדים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

27/12/2011 | 10:43 | מאת: אביב

אהלן.אני בן 28.כבר 15 שנה של ליחות דריפ פוסט קבועות.כבר הייתי אצל 6 א.א.ג ואולי הבעיה בלתי פתירה,אבל אני רוצה לשאול בנושא משיק. יש לי ריח פה.הריח כמעט בודאות לא מגיע מחלל הפה וזה אחרי אינסוף בדיקות.כמו כן בודאות קיים ריח חריף ועמוק אחד מרופאי הא.א.ג אמר לי שיש לי שקדים קריפטיות.אך הוא לא ציין שיש אבני שקדים(אחרת היה מוציא אותם אבל אני לא בטוח). המליץ לי על ניתוח להשטחת השקד בלייזר. עוד נתון נוסף חשוב-כאשר קיבלתי דיפרוספן,הופסקו הליחות באופן מוחלט וכך גם ריח הפה. ועוד נתון קטן-הליחות עצמן לא מסריחות כאשר אני מריח אותן,וכמו כן כאשר אני מוציא אויר מהאף אין ריח.רק מהפה. רציתי לשאול מה המסקנה הסבירה יותר: 1.הליחות יוצרות ריח מחדירתן לשקדים או לאיזור אחר בגרון(האם בכלל קיים איזור שיכול לצבור חיידקים ליחה באיזור הגרון מלבד השקדים והפה?) 2.לליחות אין קשר לריח הפה,אך כאשר הדיפרוספן עצר אותן הוא גם עצר את החיידקים שהתפחתו באופן קבוע בשקדים ולכן גם הפסיק הריח תוך כדי הפסקת הליחות. האם כדי לנסות טיםול אנטביוטי קודם לפני שקילת הניתוח להשטחת השקדים?הכי חשוב לי להבין האם יכול להיות מקום נוסף בגרון למעט השקדים שעליו הליחה להישאר אחרי הנזילה מהאף ולייצר את הריח,או שהסיכויים בסבירות גבוהה מאוד נוטות לכיוון הדקים הקריפטיים(בהנחה שזה לא מגיע מהפה או מהקיבה)? מה לדעתך סביר יותר? אני מנסה להבין האם כאשר מדברים על ריח רע מהשקדים מדברים על האבנים הגדולות והלבנות האלה או שמדובר על הקריפטות הקטנות בשקד שמהוות חממה לחיידקים כמו הטיפול שאתה מציע?או שזה אותו דבר? בכ"מ אגיע למרפאה אבל אני מעוניין לדעת כבר עכשיו יותר לגבי היתכנות המון תודה על המקצוענות שלך בתשובות. תודה

27/12/2011 | 10:49 | מאת: אביב

לדעתי,הוא דיי רגיש. כלומר קצת קשה לרופאים לבדוק אותי. מה עושים במצב כזה אם מעוניינים בניתוח הלייזר?יש פתרון לזה? תודה

27/12/2011 | 11:13 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, לעיתים הליחה וריח-הפה הן שתי תופעות שונות ולעיתים שני היבטים לבעיה אחת. ריח נגרם משקדים שלעיתים נוצרות בהן גם אבנים שהן בואשות בפני עצמן. מעבר למידע הבסיסי לא ניתן לייעץ לך בלי לבדוק אותך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

27/12/2011 | 11:19 | מאת: אביב

ניתוח הלייזר נועד להילחם בתופעה של החריצים בשקדים ולא באבנים?כי האבנים ממש גדולות לפי מה שראיתי בסרטונים.ואני בכלל לא בטוח שיש לי. בנוסף,בקשר לרפלקס הקאה הרגיש..אני לא בטוח,אבל אם יש לי רפלקס כזה,האם עדיין אפשר לנתח?

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה