אנדוסקופיה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

19/12/2011 | 19:30 | מאת: רונן

שלום, אני אמור לעבור בדיקת אנדוסקופיה עם סיב אופטי. קראתי על הבדיקה וראיתי שיש בדיקה נוספת שנקרית סטרובוסקופיה. אז אני מבולבל קצת. 1)תוכל בבקשה להסביר מה ההבדל בין שתי הבדיקות?ואיך מבוצעת כל בדיקה (האם זה דרך האף או דרך הפה?) 2)מה קורה אם יש רפלקס הקאה אם הבדיקה מבוצעת דרך הפה? מה אז עושים? תודה, רונן

20/12/2011 | 05:47 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אנדוסקופיה פירושה הצצה בתוך גופו של האדם. לשם כך משמש הסיב האופטי. מאחר ותנועתיות מיתרי הקול והגלים שעל פניהם מהירים ממה שניתן לצפות בעין בלתי מזויינת, התצפית הרגילה מבעד לאנדוסקופ איננה מאפשרת לצפות במתרחש במיתרים. לכן התצפית הנכונה במיתרי הקול מבעד לאנדוסקופ נעשית בעזרת הסטרובוסקופ.מערכת יקרה המציגה לאחר עיבוד את התמונה הנכונה על המסך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

20/12/2011 | 12:00 | מאת: רונן

תודה על התשובה המהירה. האם הסטרובוסקופ הינו גם כן סיב אופטי המוחדר דרך האף?

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה