דיבור לא-ברור אצל בת שנתיים ו- 7 חודשים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

05/12/2011 | 11:51 | מאת: hnaveh

שלום, ביתי התחילה להתפתח מאוחר יחסית: התחילה לזחול רק לקראת גיל שנה, ללכת אחרי גיל שנה וחצי והברות ראשונות התחילה להגיד רק בסביבות גיל שנתיים.הייתה עד לפני שלושה חודשים בטיפול אצל קלינאית קקשורת שהופסק כשהילדה התחילה להגיד הברה אחת של מילים. לפני מספר ימים אובחנה שוב אצל רופא התפתחות כבעלת עיכוב בדיבור: מדברת מאוד לא-ברור ולפעמים נתקעת ולא מוצאת בכלל את המלה המתאימה. הופנינו לאבחון. שאלותיי הן: 1. האם יש בעצם סיבה להילחץ בגיל זה? 2. מהו הטיפול הנכון אצל קלינאית תקשורת? 3. איך ניתן לעבוד עם הילדה בבית עד לתחילת הטיפול המקצועי? תודה

שלום רב, באופן כללי טווח התפתחות הדיבור והשפה הוא רחב וקיימת שונות גבוהה בין הילדים. אבל בתוך הטווח הזה קלינאית תקשורת יודעת לאתר באם קיימת עכבה בהתפתחות ומהותה. ולשאלותיך: 1. אינני מכירה את בתך ולכן לא אוכל להתייחס לדאגה שאת מציגה. בכל מקרה "אל תלחצי" אלא "תפעלי" כי בגיל בו בתך נמצאת, עדין יש לעשות המון... 2.קלינאית תקשורת המטפלת אמורה לתת את הטיפול הנכון. אבל כמו בכל דבר תמיד טוב לשמוע חוות דעת נוספת. 3. בבית יש לעבוד רק בהמלצת קלינאית התקשורת. אבל כאם את יכולה לחשוף את ביתך לשפה באמצעות משחקים ,תמונות וספרים. לא ללחוץ עליה לדבר אלא לחשוף אותה לגירויים השונים, בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

23/12/2023 | 23:56 | מאת: מלכה

הילדה בת שנתיים ו5 ומבינה הכל אבל לא מדברת. ההתפתחות שלה הייתה מאוד מוקדם.

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה