עיכוב בדיבור

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

15/10/2011 | 22:45 | מאת: רחלי

שלום, אחיין שלי בן שנה ושמונה חודשים התחיל לדבר מוקדם עוד מגיל שנה וחודש התחיל לדבר ברמה מדהימה, קלט את כל מה שאמרו לו וחיקה את הסובבים אותו. (יודע לזהות תמונות של חיות, מזון ועוד). לפני שבועיים הוא התחיל לגמגמם ועכשיו הוא בקושי מדבר. לא ברור לנו למה ואיך זה קורה. אשמח לקבל עזרה. תודה, רחלי

שלום רחלי, לעתים, מופיעה הפרעה בשטף הדיבור אצל ילדים קטנים בתהליך התפתחות הדיבור והשפה. לרוב הפרעה זו חולפת. במהלכה, אפילו תקופות של דיבור שוטף. היינו עליות וירידות בחומרת ההפרעה. בכל מקרה אני הייתי ממליצה להורים לפנות לקלינאי תקשורת, על מנת לקבל הנחיות והדרכה כיצד להתייחס לילדם ובעיקר להוריד חרדות. בברכת חג שמח ומועדים לשמחה, ד"ר אריאלה נחמני

16/10/2011 | 18:36 | מאת: רחלי

שלום אריאלה, המצב של האחיין שלי מתדרדר. היום הוא אינו מדבר בכלל רק ממלמל אותיות מסוימות. חשוב לי לציין כמה עובדות חשובות הוא אח בכור לתאומות זהות שנולדו כשהיה בן שנה וחודש, ויש לו המופיליה. כמו כן ובעקבות התגובה שלך אחותי הלכה לרופאת המשפחה לשאול אם יש עזרה במציאת קלניאית תקשורת דרך הקופה אך הרופאה אמרה שיש צורך בפסיכולוג ילדים ולא קלינאית תקשורת. אשמח לשמוע מה דעתך בנושא. תודה, רחלי

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה