שינה לא טובה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

13/03/2003 | 07:55 | מאת: א

אישתי טוענת שאני מרעיש מאוד בזמן השינה,נושם בכבדות ועם פה פתוח. היא לא הזכירה נחירות. אני רוצה לציין שאני בן 40 לא שמן ולא מעשן אבל גם לא עושה ספורט. במהלך היום נושם די טוב אבל עייף מאוד במשך היום,כנראה כתוצאה משינה לא הכי טובה. האם יש מה לעשות ומדוע השינה שלי לא טובה? בתודה מראש א

15/03/2003 | 06:52 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, איכות שנתך לקויה עקב המאמץ הנשימתי שלך בשינה. כשארחים ישנים אתה עובד, ועבודה זו=המאמץ נשימתי גורם לפגיעה בארכיטקטורה של השינה שלך. כלומר המבנה הסדיר של השינה שבו אנו עוברים משלב שטחי לשלבים עמוקים ושנת חלימה שהיא החשובה נפגע ואינך מגיע לשינה עמוקה המאפשרת חלימה ומנוחה אמיתית לך. בניגוד לאמונות הרווחות גם בקהיליה הרפואית מרבית האנשים הסובלים מבעיה זו בארצנו אינם שמנים. מכל מקום ברור שיש בעיה במבנה האנטומי שלך הגורם לכך ויש צורך בברור ובטיפול. הנך זקוק לרופא אף, אוזן וגרון המומחה לבעיות נשימה בשינה. בברכת בריאות שלמה ד"ר יהודה פינקלשטין מנהל הפורום

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה