תינוק בן חודשיים עם חיך שסוע

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

29/08/2011 | 12:17 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, בני בן החודשיים נולד עם חיך שסוע ותסמונת פייר רובין. הוא אינו מסוגל לינוק עצמאית מבקבוק ולכן אני מאכילה אותו בבקבוק הברמן כמו כן הוא אינו מסוגל למצוץ בעצמו מוצץ למרות שהוא אוהב מוצץ מאד ולכן עליי להחזיק לו את המוצץ כאשר הוא נזקק לו. נאמר לי ששרירי המציצה שלו חלשים וזו הסיבה לחוסר יכולת המציצה שלו. שאלתי היא האם במשך הזמן שרירים אלו יתחזקו והוא יהיה מסוגל לינוק מבקבוק בעצמו ולמצוץ מוצץ? או שמא רק לאחר הניתוח לתיקון השסע? האם ישנם תרגילים שניתן לבצע על מנת לחזק שרירים אלו? אשמח לקבלת עזרה. תודה רבה

29/08/2011 | 14:13 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, ילד כשלכם צריך הערכה מקצועית, טיפול בהאם והשגחה רציפה. צריך לאבחן את הסייבות לתופעות הללו ולהבין את מנגנון הבליעה והנשימה של בנכם. טיפול בילד עף פייר רובין מחייב צוות מקצועי. אנחנו יכולים בהחלט לעזור וללוות אתכם לאורך כל הדרך וכל דבר יעשה בזמנו. נשמח להועיל לכם. אתם יכולים לפנות לדוא?ל שלי, או לפקס: 0974721617 ותוזמנו. בברכה פרופ? יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה