כחכוחים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

22/08/2011 | 21:30 | מאת: גלית

פרופסור שלום, בני בן 6 מזה כשנה מכחכח בלי הרף, מתקשה להפיק דיבור:לוקח לו זמן עד שמצליח להוציא את המילה הראשונה במשפט. היינו אצל 3 קלינאיות תקשורת שאמרו שזה התפתחותי ויעבור בקרוב, אחת אמרה שזה רגשי-הלכנו לטיפול רגשי-הטיפול הסתיים הכחכוחים והקושי בדיבור-לא השתנו.היינו אצל נוירולוג ששלל בעיה נוירולוגית. עבר בדיקת שמיעה, וצילום פנים-אדנואיד שהיה לו פעם-נעלם ולא מופיע בצילום מלפני שלושה חודשים. האם יש כיוון נוסף שכדאי לבדוק? אשמח לקבל את תשובתך, כי אני מודאגת, הוא צריך לעלות לכיתה א'.

22/08/2011 | 23:39 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, המושג "מתקשה להפיק דיבור" איננו מקצועי ולכן אינני יודע במה מדובר. צריך לבדוק אותו. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

23/08/2011 | 07:01 | מאת: גלית

הסברתי למה הכוונה מתקשה להפיק דיבור-מיד אחרי הנקודותיים. לא כתבתי בשפה מקצועית כי אינני מקצועית. אני אמא! לו הייתי מקצועית, סביר להניח שהייתי יודעת לפתור את הביעה או למצוא כיוון נוסף לבדיקה בעצמי. אני שוקלת להגיע אליך באופן פרטי, אך רציתי לדעת אם יש טעם-אם אתה מומחה לנושאים אלו. יום טוב.

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה