התינוק נחנק בזמן האכילה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

05/07/2011 | 08:26 | מאת: yafit

בני בן שבועיים וחצי, אני לא מניקה וכשאני מאכילה אותו בבקבוק הוא משמיע קולות צפצוף מתחזקים ונראה שאין לו אוויר,אם לא מוציאים מייד את הבקבוק הוא מכחיל ונחנק. אני חייב בסין וכאן ילדתי, הרופאים אומרים שבמהלך הלידה חבל הטבור היה סביב צוארו וזה פגע בהתפתחות של הלוע וקנה הנשימה, הרופאים כתבו לי בסינית אבל תרגמו לי את השם באנגלית ל-"congenital laryngeal stridor". הפירוש שנתנו לנו בעברית הוא צפצוף מולד מהגרו, או משהו כזה. הילד בבית החולים כי אני לא מצליחה להאכיל אותו מבלי שיחנק אבל אני לא יכולה להשאיר אותו שם, מה לעשות? האם יש דרך לטפל בזה או בקבוק מיוחד שאפשר לקנות או משהו?

06/07/2011 | 00:46 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, סטרידור מכונה בעברית "שירנוק". פירושו רעש המופיע באת שאיפת האוויר. מדובר תמיד בהיצרות בדרכי הנשימה העליונות בעיקר בגרון ולעיתים גם בקנה. כדי לדעת את הגורם ולהעריך את חומרת המצב וכיצד להועיל יש צורך בבדיקת רופא אף, אוזן וגרון אשר גם יבדוק את הילד באמצעות סיב אופטי. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה