נזילת חלב אם מהאף

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

04/07/2011 | 22:41 | מאת: הדס

שלום, אני אמא לתינוק בן 4 חודשים. הוא נולד בזמן בלידת וואקום. ההנקה הלכה די טוב כבר מההתחלה. הוא יונק ולעיתים אוכל חלב אם מבקבוק ולעיתים נדירות סימילאק. קרו מספר פעמים שחלב נזל לו מהאף תוך כדי הנקה, בהתחלה חשבתי שאני מדמיינת ושהחלב יצא מהפה, אבל פעם אחת ראיתי בוודאות שהחלב יצא מהאף, לכן אני לא בטוחה לגבי כמה פעמים זה קרה, כנראה שפעמים אחדות בלבד. הפעם האחרונה הייתה מלפני כמה ימים. מה אני אמורה לעשות? האם להתייעץ עם רופא א.א.ג.? האם בודקים את החיך באופן שגרתי בביה"ח לאחר הלידה כדי לשלול חיך שסוע? אני רוצה להתחיל טעימות של מזון מוצק וקצת דואגת. תודה על העזרה.

04/07/2011 | 23:33 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, רגורגיטציה של מזון לאף בעת האכילה איננה מתרחשת אם החיך פועל כיאות.יש לברר את הנושא וזאת לא יוכל לבצע רופא אא"ג מן השורה.מומי חיך שונים כלל לא נצפים מבעד לפה. א. אין כל מניעה ממעבר למזון מוצק כבכל ילד. ב. כדאי להביאו לברור. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה