האם ניתן להרגיל את הגוף לנשימה עמוקה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

14/06/2011 | 18:39 | מאת: נעמי

שלום רב, אני מקווה שזה הפורום הנכון, ואם לא אנא הפנו אותי.. אני נושמת נשימה שטחית מאוד,עד כדי כאבי ראש לפעמים.. ומצאתי הרבה חומר לגבי תרגול נשימה סרעפתית. שאלתי היא האם מבחינה רפואית, תרגול חוזר של נשימה סרעפתית באמת יכול לשפר את הנשימה הספונטאנית, כלומר: שבמהלך הזמן הגוף יתרגל לנשימה העמוקה והיא תחליף את הנשימה השטחית לגמרי וללא כוונה מודעת? תודה!!

14/06/2011 | 19:32 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, נשימה עצמונית היא אוטומטית ואין צורך לחשוב עליה. החשיבה על הנשימה והתחושה שהיא שטחית הן בד"כ בעיה פסיכולוגית ולא אחרת. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

14/06/2011 | 19:32 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, נשימה עצמונית היא אוטומטית ואין צורך לחשוב עליה. החשיבה על הנשימה והתחושה שהיא שטחית הן בד"כ בעיה פסיכולוגית ולא אחרת. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה