שלום, בקשר לחיך ושפה שסועה וצלילה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

11/06/2011 | 12:51 | מאת: אלמוני

הייתי שמח לדעת אם למישהו כמוני שיש חיך ושפה שסועה יש בעיה לעשות קורס צלילה בים? יש לי שסע מלא בשפה ובחיך וכבר עברתי עשרה ניתוחים לערך. בעבר עשיתי בחו"ל צניחה חופשית והיו לי כאבי ולחץ באוזניים במשך מספר ימים, אני לא בטוח שיכולתי "לפמפם" או לשחרר את האוויר. זה קורה לי גם בנחיתות של מטוסים, אם אני קצת מצונן\מקורר, יש כאבים ואני לא מצליח לעשות כלום נגד כך (לפעמים תחילת הנחיתה היא עשרים דקות עד לנחיתה.. זמן שיש בו רק כאבים "חדים").

11/06/2011 | 20:44 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, השאלה היר בעצם חסרת תשובה. זאת מאחר והלוקים בחיך שסוע שונים מאד אחד מהשני ומצב האוזניים, ההיסטוריה שלהן ותסמונות נלוות הם נתונים בעלי משמעות. השונות הזו על רבגוניותה לא מאפשרת להקיש מאחד על השני. מאחר ולדבריך יש לך קושי באיזון לחצים בעת צניחה חופשית ובנחיתות הרי שיתכן וצפויה לך בעיה בעת צלילה. יש לבדוק אותך ויש לברר באם הנך מפמפם נכונה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

11/06/2011 | 20:44 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, השאלה היר בעצם חסרת תשובה. זאת מאחר והלוקים בחיך שסוע שונים מאד אחד מהשני ומצב האוזניים, ההיסטוריה שלהן ותסמונות נלוות הם נתונים בעלי משמעות. השונות הזו על רבגוניותה לא מאפשרת להקיש מאחד על השני. מאחר ולדבריך יש לך קושי באיזון לחצים בעת צניחה חופשית ובנחיתות הרי שיתכן וצפויה לך בעיה בעת צלילה. יש לבדוק אותך ויש לברר באם הנך מפמפם נכונה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה