לבני בן ה6 הומלץ על ניתוח לייזר להקטנת שקדים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

13/04/2011 | 12:58 | מאת: שירה

שלום רב פרופ' פינקלשטיין. עקב דלקות חוזרות בגרון ובאוזן וכן הפרשות מוגלה רבות מהאוזן ובעיקר בשל קשיי נשימה ונחירות בשינה הומלץ על ידי ד"ר דוד כהן בירושלים לבצע ניתוח להקטנת השקדים בלייר וכן פוליפים. מתשובות שכתבת ראיתי כי הניתוח מומלץ לגדולים יותר ולא לילדים, האם כך הדבר? ד"ר סובול המטפל בבני מאז שהיה בן שנתיים אמר שהוא אינו ממליץ אך הציע שנפנה לד"ר כהן לחוות דעת נוספת והיא שתקבע. ד"ר כהן ממליץ חד משמעית לבצע את הניתוח. האם ישנה עדיפות להקטנת השקדים מול ניתוח כריתה מלא? האם שתי הפרוצדורות מתבצעות תחת הרדמה? האם כדאי לקבל חוות דעת נוספת לפני ביצוע הניתוח? מודה מראש על תשובתך.

14/04/2011 | 07:48 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, טיפול לייזר בשקדים נעשה במבוגרים ויתרונו הגדול הוא בכך שמתבצע בישיבה, בהרדמה מקומית, ואח"כ המטופל ממשיך בשגרת חייו. לא כל מבוגר מתאים לטיפול ובמידה והשקדים גדולים הטיפול כלל איננו רלבנטי. בילדים כריתת שקדים צריכה להיות שלמה ולא חלקית. הסיבה היא שגם שקדים מוקטנים יכולים לגרום לתחלואה כגדולים. כולל דלקות שקדים, מורסות סביבם ובצוואר, מחלות פרקים, כליות ועוד. גם לצורך נשימה, עדיף להסירם בשלמותם ולתפור זה לזה את הקפלים סביבם. כריתת שקדים בלייזר גורמת לכויות קשות והחלמה קשה. לסיכום, אל תתפשרו, כריתה שלמה ובידיים מיומנות תעבור יפה וללא סבל. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה