ניתוח שקד שלישי וניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

05/04/2011 | 17:06 | מאת: רונן

שלום ילדי בן ה-4 נושם מהפה ונוחר בלילה. ואכן בהחלט רואים שיש לו בעיה. בהתייעצות עם רופא א.א.ג , נאמר לנו שיש צורך לבצע ניתוח שקד שלישי, ואולי גם ניתוח שקדים (לפי הרופא אין לו מסקנה חד משמעית לגבי זה, וניתן להסתפק בניתוח שקד שלישי ולראות אם זה יעזור). כמו כן, הרופא מצא נוזלים באוזניים והוא שלח את הילד לבדיקת שמיעה. כך שאם הבדיקה תראה שיש בעיה, יש לבצע גם ניתוח כפתורים. יש לציין שביום יום אנו לא שמים לב לבעיית שמיעה מיוחדת של הילד. שאלתי: לפי מה שקראתי, השקד השלישי הוא שגורם לחוסר האיוורור של האוזן ולהצטברות של מים באוזן. אם זה כך, למה צריך גם ניתוח כפתורים וגם ניתוח שקד שלישי? האם ניתוח שקד שלישי לא אמור לסדר גם את בעיית הנוזלים באוזניים? בתודה מראש

05/04/2011 | 23:30 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אכן בכ-70% מהמקרים כריתת האדנואיד פותרת גם את בעיית אורור האוזניים. אך הוספת צנרור התופיות מאפשרת אורור מיידי, שמיעה תקינה, איכות חיים וכן בריאות לאוזן. ככל הנראה בחלק מהמקרים יש locking של החצוצרות המאוררות את האוזניים והאורור פותר זאת. מנסיוני באם כריתת האדנואיד לא פותרת את הבעיה ויש צורך שוב להגיע לחדר ניתוח לצנרור התופיות ההורים כעוסים מאד. הנסיון ברחבי העולם במליונים של ילדים מצדיק את השילוב הזה במידה ובבדיקת האוזניים הן חולות במידה ניכרת או כאשר יש ליקוי שמיעה משמעותי. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה