בעיות בליעה אצל ילד בן 12 השאלה לפרופסור יהודה פינ

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

29/03/2011 | 11:29 | מאת: גלי

שלום.יש לי ילד בן 12 שסובל מבעיות בליעה כבר בערך שנתיים.עליי לציין שהילד עם תאבון ואוכל הכל רגיל רק מה שקורה שתמיד בזמן האוכל חייב שיהיה לו מים בכדי להעביר את האוכל אם לא הוא מרגיש שניתקע לו בגרון.בהתחלה חשבתי שזה סתם אולי על רקע פסיכולוגי חיכיתי שיעבור לבד אבל זה לא עבר.כי לא יכול להיות שהילד תמיד בזמן האוכל יתלוננן על אותה בעיה שלא מרפה.הגענו לרופא המשפחה ששמע את הסיפור ואכן בדק לראשונה.האם הבעיה פסיכולוגית כפי שחשבתי.אבל שלל זאות. הופננו לבדיקת וושט עם שתיה של חומר ניגוד.שלפי התוצאה היא תקינה בדיעבד הצטערתי שביצעתי לו את הבדיקה הזו.כי לא ידעתי שיש בה קרינה. וגם ניראה לי לאחר ששמעתי את התוכנית שלך אצל פרופסור קרסו. לגבי בעיות בליעה היתרשמתי מאוד יישר כוח.והייתי רוצה לבצע לו את הבדיקה שהזכרת בתוכנית לגבי הווידאו בדרכי הבליעה ניראה לי שבבדיקה זו יעלו על הבעיה.כי לא ייתכן שילד יתלוננן כל הזמן על אותה בעיה.יש בתלונותיו חשד.הייתי רוצה פרטים לגבי אפשרות להגיע אליך עם הילד וכל החומר הרפואי לייעוץ. בברכה .גלי.

02/04/2011 | 02:04 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, הברור כולל בדיקה במרפאה ובדיקת מנגנון בליעה. בדיקת מנגון הבליעה היא בדיקה רנטגנית הכרוכה בקרינה. ללא שני השלבים לא ניתן לאבחן את הבעיה. אם הדבר מקובל הרי שאתם יכולים לפנות אלי. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה