נחירה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

12/03/2003 | 22:18 | מאת: אורית

אני מקוה שאתם הכתובת לשאלתי. בעלי נוחר כל לילה. לפני קצת מעל שנתיים עבר ניתוח קונכיות באף, אשר שיפרו מעט את המצב לתקופה קצרה. בעלי נוהג לנשום דרך הפה גם בשעות היום כאשר הוא ער, לדעתי בלי להיות מודע לכך. (פעמים רבות אני רואה שהפה שלו קצת פתוח והלשון מציצה מעט). הנחירות שלו מאד מפריעות לי (אני מתעוררת לפעמים מהשינה בגללן ואם הוא נרדם לפני זה מפריע לי להרדם.) בעבר כאשר הוא היה מסתובב לצד הנשימה היתה שקטה יותר אך כעת כבר לא עוזר שהוא מסתובב. מה עושים? אשמח לקבל רעיונות מה ניתן לעשות (כל פתרון יתקבל בשמחה הן קונבנציונלי והן אלטרנטיבי) סליחה שיצא ארוך ומקוה שתוכלו לעזור לנו.

13/03/2003 | 05:29 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, לבעלך בעיה מבנית (כלומר אנטומית) אשר בגללה תפקודי הנשימה שלו לקויים. מאחר והנו נושם פה כרוני ואיננו מתלונן על כך קרוב לודאי שהינו נושם פה כל חייו. לנושמי פה כרוניים בילדותם שלא טופלו ליקוי בהתפתחות שלד הפנים הכולל בין היתר היצרות הלסת העליונה המרכיבה את חללי האף (ולכן חלליו צרים) וכן זוית פתוחיה של הלסת התחתונה ולכן הלשון במקרים אלו בעמדה אחורית יתר-על-המידה. מכל מקום בעלך צריך הערכה מלאה ואז לאבחן את הסיבה לבעיותיו - וכך לתכנן את הטיפול המתאים לו. בברכת בריאות שלמה ד"ר יהודה פינקלשטין מנהל הפורום

13/03/2003 | 10:17 | מאת: אורית

תודה על התשובה המהירה, שאלה קטנה נוספת. לאיזה רופא פונים (לא שם כמובן, אלא תחום מומחיות )? בעבר פנינו לרופא אף אוזן גרון אך כפי שציינתי העזרה ממנו היתה קטנה מאד וקצרת טווח.

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה