נחירות חזקות

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

21/02/2011 | 20:15 | מאת: אביגייל

אני בת 45, והתחלתי לנחור לפני כשנה וחצי, ובשבועות האחרונים המצב החמיר מאד. אני נוחרת חזק מאד ללא הפסקה כל הלילה. בזמן השינה אני נושמת דרך האף בלבד (הפה סגור כל הזמן). ובנוסף: יש לי סטיה של מחיצת האף, גודש רירית האף, חיך ארוך אחורי, ובסיס לשון רחב. לפני כשנה המליצו לי במעבדת השינה על טפול בגלי רדיו - אך קופ"ח לא אישרה. בינתיים המצב החמיר מאד (בעלי עבר לישון בחדר אחר). האם יש טפולים יעילים למצב דרך קופת חולים? ניתוח כלשהו? תודה מראש

27/02/2011 | 00:48 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, הנך נוחרת מאחר וחל שינוי באנטומיה של דרכי הנשימה העליונות שלך. ע"מ להציע טיפול שיתאים לך אינדיווידואלית יש לאבחן את האנומליה שהופיעה. בדיקת השינה איננה מספקת כל מידע ספציפי לאבחון מאחר וגם בעלך יכול לצפות בנחירה ואף בהפסקות שנימה. בדיקת השינה ודאי שאיננה מספקת כל מידע לגבי דרכי הנשימה שלך ועל כן איננה תורמת מידע רלבנטי לטיפול. הטיפול בגלי הרדיו יכול להזיק וודאי שאיננו טיפול בטוח ויעיל, כך שכמעט כבר ואיננו מתבצע יותר. עליך לעבור ברור מתאים ואז ניתן להציע לך טיפול יעיל. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה