האם אפשר אצלך לבקש הפניה לבדיקת שינה?

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

14/02/2011 | 22:50 | מאת: אדריאן

שלום פרופ' פינקלשטיין שמי אדריאן ואנו מכירים מלפני כן, אני אמור לעבור ניתוח שיחזור של שפה ואף אצלך אבל לא עשיתי עדיין מאחר שאני שוקל לעשות זאת עקב ניוון שרירים גנטית קוגניטילית (לאחרונה קיבלתי תשובה ביופסיה מהדסה עין כרם שיש פגיעה של השרירים עפ"י מיקרוסקופ אלקטרוני). ולכן החלטתי לעת עתה לא לעשות את הניתוח כי אני קצת חושש והנוירולוג אמר לי שאסור לי לקחת תרופות לבינתיים ואורטופד גם לא להשתמש בחגורות גב למיניהן. רציתי לשאול האם אצלך אפשר לקבל הפניה לבדיקת שינה (זקוק זאת בשביל תביעת נכות לביטוח לאומי). תודה מראש, אדריאן.

15/02/2011 | 06:24 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אינך מסביר מדוע יש לדעתך טעם בביצוע בדיקת שינה. גם הרופא המטפל שלך יכול להפנותך לבדיקה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

15/02/2011 | 23:12 | מאת: אדריאן

שלום פרופ' פינקלשטיין ערב טוב. רופאת המשפחה אמרה לי שעלי לפנות אליך ולקבוע תור בנוגע לבדיקת שינה. כיום כידוע אני עדיין סובל מקשיי נשימה עקב הסטיה הקשה של המחיצה וסגירה כמעט לגמרי של חללי האף. כפי שרשמת במכתבך האחרון עלינו לבצע תיקון של עיווות באף + רינגופלסטיה לצורך תיקון המחיצה (ניתוח אף כולל). כמו כן אני סובל מכאבים בגב ובמהלך הלילה קשה לי לישון גם בגלל זה. רופא האורטופד אמר לי שכרגע אסור לי להשתמש בחגורת גב אורטופדית עקב חולשת השרירים הגבית שנוצרה כתוצאה מהמיופתיה הגנטית. מאחר שאני גם גר באזור המרכז (עברתי לגור בראשון כי התחלתי לעבוד בבזק בינלאומי עם קבוצה של נכים, כולל חולי C.P) אז יהיה לי יותר קל להגיע אליכם למרפאה. ד"ש לקלינאית אריאלה ממני ושוב תודה רבה על הניתוח האחרון שסידרתם לי את הדיבור :) . כיום מבינים אותי יותר טוב למרות שבטלפון לא כל כך הלקוחות שומעים אותי כי אין לי מכשירי שמיעה והקול שלי נשמע להם חלש (לפעמים חולשת השרירים גורמת לכך) ובזמן האחרון אני סובל מכאבים בידיים.

15/02/2011 | 06:24 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אינך מסביר מדוע יש לדעתך טעם בביצוע בדיקת שינה. גם הרופא המטפל שלך יכול להפנותך לבדיקה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה