נשימה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

01/12/2010 | 16:49 | מאת: רון

בני בן 3 וחצי נושם מהאף ונושף מהפה מדוע לדעתך הוא נושם כך האם יתכן שיש לו שקד שלישי או שקדים מוגדלים ניראה שאין לו קושי בשאיפת אויר אלה בנשיפתו החוצה תודה מראש

01/12/2010 | 20:51 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

לום רב, נשימה ספונטנית היא דו-יטרית מבעד לאף או מבעד לפה. סביר להניח שהתצפית שלך מוטעית והוא גם שואף מבעד לפה. עקרונית מחלת ריאות רסטריקטיבית כגון אסטמה או מחלת ריאות כרונית יכולה לרום לנשימה כזו וזב חא המקרה. קרוב לודאי שסובל מחסימת אף ואין שאיפה מבעד לאף אלא גם היא מבעד לפה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה