תוצאות צילום

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

25/11/2010 | 21:57 | מאת: אמא מודאגת

שלום ד"ר יש לי ילד בן שנתיים וחצי שמאז ומעולם נושם בפה פתוח. לרוב הוא תמיד מנוזל ולעיתים אף נוחר בלילה. הוא היה במעקב מאז שנולד עקב איחור התפתחותי אך מעולם לא נשלח לבירור אצל רופא א.א.ג. בנוסף, הוא סרבן אכילה וכמעט לא אוכל כלום למעט מטרנה. היום עשו לו צילום של שקד שלישי ונמצא כי"קיים לחץ על נזופרינקס" מה הדבר אומר והאם יש קשר לבעיית האכילה ולעובדה שיש לו אף מעט פחוס? כמו כן, לבני בן ה-4.5 אשר נושם אף הוא בפה פתוח נמצא כי "קיים לחץ קל". מה זה אומר? סליחה על האריכות ותודה רבה!

26/11/2010 | 00:03 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אטימות אף היא בתחומו של רופא אף, אוזן וגרון ואין טעם לפנות לרופא אחר. הפיענוח אותו את מצטטת איננו מקצועי אלא של רנטגנולוג ואם כך חסר משמעות. הצילום נועד לשימושו של רופאאף, אוזן וגרון. לגבי סרבנות אכילה-הפרעות אכילה בגיל כזה מקורן בד"כ באם. אין לשכנע ילד לאכול. את יכולה להניח בפניו את האוכל אותו תגווני בהדרגה. אם איננו אוכל-לא קרה דבר. באוכל לא עוסקים. אין קשר בין אופי האכילה לאטימות האף. אין להשלים עם נשימת פה כרונית. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה