בדיקת ברה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

12/03/2003 | 11:48 | מאת: דן

בני בן 8 חודשים נולד עם חיך שסוע מיועד לניתוח לסגירת חיך בעוד כחודש וחצי. נבדק בדיקת BEAR ואין בעיה עצבית, יש בעיה הולכתית שנובעת מכמות גדולה מאוד של נוזלים בשתי האוזניים. 1. האם כדאי/רצוי, ע"מ לא לפגוע בהתפתחות השפה והשמיעה, לעשות צנרור או משהו אחר ולגרום להוצאת הנוזלים, או לחכות עד הניתוח בעוד כחודש וחצי שבו ישימו לו כפתורים באוזניים. 2.מה זה בכלל צינרור ואיך מתבצע הרדמה כללית? איך עושים את זה? תודה רבה.

לדן שלום! הצטברות נוזלים באוזניים שכיחה בקרב שסועי החך. הטיפול שהומלץ בפניך הינו צנרור התופיות. "צנרור התופיות" ו"ניתוח כפתורים" הם מושגים שונים לאותה פעולה כירורגית. היינו, בפעולה זו מחדירים צינורית אוורור קטנה בעור התוף המאפשרת איוורור של האוזן התיכונה ועל ידי כך מניעת הצטברות נוזלים באוזניים. צינוריות אילו (הכפתורים) נפלטים לאחר מספר חודשים. לידיעתך, באופן טבעי, איוורור האוזן התיכונה מתבצע באמצעות צינורית איוורור מהאוזן לחלל הלוע האפי (הצינורית הזו נקראת Eustachian tube ). לעיתים פעולת האיוורור הזו אינה מתבצעת כראוי ואז מצטברים נוזלים באוזניים אשר פוגעים בשמיעה ואף עלולים לגרום לדלקות אוזניים. אם בנך עומד לעבור את הניתוח לסגירת השסע בחך בעוד כחודש וחצי, נראה לי כי ניתן לשלב בניתוח זה את צנרור האוזניים. כקלינאית תקשורת, אני יכולה לאמר לך בבטחון כי תקופת המתנה זו לא תגרום נזק שפתי לבנך. באותה תקופה, אתם ההורים וכל המשפחה, העשירו את החוויות התקשורתיות עמו בגרויים ויזואלים (כדי שהגרוי הויזואלי ישלים את הגירוי השמיעתי). אין צורך לדבר בקול רועם אך גם לא בלחש כאשר אתם פונים אליו. הרבו בגירויים (לא בהגזמה) ובטוחני שההפסד משך תקופה זו יהיה מזערי עד אפסי. בברכת הצלחה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה