נחירות עקב השמנה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

16/10/2010 | 20:39 | מאת: אור

שלום דוקטור. אני בן 26 נשוי + 2 בזמן הצבא השמנתי ברמות עלייה של 25 קילו היום אני שוקל 120. ב-4 שנים האחרונות התחיל לי נחירות ברמות. הייתי אצל הרופה והיא אומר שיש לי בנוסף "עצירות נשימה" בזמן השינה. זה ממש פוגע לי בחיי הנישואים הרופא טוענת שיש לי 2 פתרונות: 1.לעשות דיאטה (שכל פעם אחרי שאני יורד 10 קילו קורא בעיה כגון: אישתי מאושפזת או יוצאת לעבוד מחוץ לבית כך שכל יום אני חייב לאכול בחוץ) ואישתי גם אומרת כל פעם שאני בשיא ההרזיה החירות מתחלשות כך שאני מסיק שזה בטוח מהשמנה. 2.לנסוע לבית חולים לישון שם לילה שיתאימו לי מכשיר שאני יצטרך לישון איתו כל לילה וככה אני לא ינחר. דוקטור יש אולי פתרון אחר ממש לא בא לי לישון עם מכשירים בלילה זה לא נעים בכלל (מאז שבאו הילדים אני יושן בסלון) כדי לא להעיר אותם בלילה.

16/10/2010 | 21:55 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, עודף משקלך מהוה בעיה רפואית של ממש. שינה עם CPAP היא בעצם קוסמטיקה בלבד. הדבר מטפל בפן אחד של מחלה רב מערכתית. אתה צריך לרדת במשקלך וחבל לחפש תירוצים אלו או אחרים. קח את עצמך בידיים ורד במשקלך. אם אז תהיה בעיה מבחינת הנשימה בשינה תבוא ונראה כיצד עוזרים לך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

16/10/2010 | 21:55 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, עודף משקלך מהוה בעיה רפואית של ממש. שינה עם CPAP היא בעצם קוסמטיקה בלבד. הדבר מטפל בפן אחד של מחלה רב מערכתית. אתה צריך לרדת במשקלך וחבל לחפש תירוצים אלו או אחרים. קח את עצמך בידיים ורד במשקלך. אם אז תהיה בעיה מבחינת הנשימה בשינה תבוא ונראה כיצד עוזרים לך. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

16/10/2010 | 22:02 | מאת: אור

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה