שפה שסועה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

05/08/2010 | 23:11 | מאת: עירית

הי, זאת אני מההודעה הקודמת..לפני מס' ימים גילינו בסקירה מוקדמת בשבוע 16 כי לעובר (זכר) יש שסע בשפה. יש לי כמה שאלות לרופאים: 1. האם כדאי לי לבצע סקירה נוספת בשלב זה כדי להיות בטוחה שהשסע אכן קיים? ביצעתי את הסקירה אצל דר' ברוך מסינג. עברתי יעוץ גנטי אצל פרופ' יובל ירון שאמר לי שאין צורך בגלל שעברתי אצל מסינג ושהתמונות די ברורות. בכל זאת, מעונינת לדעת אם היו מקרים של טעויות. אם כן, האם משרד הבריאות/ קופ"ח ממנים סקירה נוספת כזו במקרים שכאלה? 2. באיזה שלב הכי מוקדם ניתן לזהות את חומרת השסע? 3. מה יותר שכיח? שפה שסועה או חיך שסוע אצל בנים? כרגע זיהו שסע בשפה, מה הסיכוי שזה גם חיך? 4. האם העובדה שהשסע התגלה בשלב כה מוקדם מעידה על חומרתו? 5. ברוב המקומות רשום כי הבעיה נפתרת ברוב המקרים עד גיל שנה +/-, אם כך מדוע יש צורך בליווי פסיכולוגי ובליווי של קלינאית תקשורת? תודה מראש, עירית

שלום עירית, ראי את תשובתי לאימייל הראשון שכתבת. אל תהססי ליצור עמי קשר. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה