טיפול קלינאית תקשורת בבעית חיך שסוע

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

20/07/2010 | 15:45 | מאת: מעאלי

ד''ר אריאלה שלום אני קלינאית תקשורת, איבחנתי ילד עם בעיית שפה בנוסף לדיבור היפרנזלי עקב חיך שסוע נסתר שגילו רק לאחר ניתוח פוליפים. אי אפשר לבצע ניתוח חיך בגלל בעיה מבנית אחרת. אינני יודעת איך מתחילים בטיפול דיבור כדי לשפר מובנות כי זה יותר מפריע למשפחה מאשר בעיות השפה. אשמח לקבל תשובתך בנושא תודה מראש

שלום מעאלי, מדבריך אני מבינה כי למטופל שלך בעיות שפה ומובנות דיבור ירודה אשר מפריעה למשפחה ובנוסף אלמנט סופרסגמנטלי המתייחס לתהודה אפית מוגברת (היפרנזליות). לדעתי, השילוב בין ההפרעות הללו מחייב אבחון מעמיק בתחומי השפה השונים כולל תחום הפונולוגיה. אבחון נכון יאפשר בניית תוכנית טיפול אשר בה ישולב ככל הנראה, בשלב מתאים, ניתוח אשר יפתור את בעיית האי ספיקה חיכית לועית על רקע השסע הנסתר בחיך. כתבי לי לאימייל [email protected] את מספר הטלפון שלך ואצור עמך קשר. הטלפון שלי 054-7604385. אני חושבת שדיון מקצועי בינינו יאפשר את תוכנית הטיפול המתאימה. בברכה, אריאלה

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה