בעיית דום נשימה חמורהשלום

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

09/07/2010 | 16:21 | מאת: מרט

אני בן 68 וסובל מבעיה חמורה של נחירות ודום נשימה בשינה. נאמר לי אחרי בדיקות במעבדת שינה שאני צריך להשתמש במסכת cpap, מסכה זו מאוד יקרה בישבילי אך בלעדיה אינני מסוגל לתפקד. רציתי לדעת האם קופות החולים משתתפות באיזושהי רמה ברכישת מסכה כזו, או האם הן יכולות לספק מסכה דומה אפילו באופן זמני. בנוסף, אולי ידוע לכם על מקומות בהם ניתן לשכור מסכה כזו, או על איזשהן אלטרנטיבות חוץ מהמסכה לפתירת בעיית דום הנשימה. תודה

09/07/2010 | 17:55 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, יתכן ואתה זקוק למכשיר אך מאחר וטרם עברת ברור אינך יודע מה הטיפול הנכון והמתאים לך.הבדיקה במעבדת השינה היא תיאורית בלבד ואיננה מוסיפה לאבחנה מעבר למה שהסובבים אותך בבית ראוים בעת שנתך.אי-לכך איננה בסיס כלל לטיפול. אתה זקוק לברור לצורך אבחון האנומליה האנטומית הגורמת לבעיה. רק אז ניתן להציע לך טיפול מתאים. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה