תסמונת דום נשימה מרכזית- דחוף

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

07/07/2010 | 11:24 | מאת: אורן

שלום, הייתי במעבדת שינה ואלו התוצאות שקיבלתי: תסמונת דום נשימה קשה מאוד. 80% הפסקות נשימה חסמתיות 20% הפסקות נשימה מרכזית 705 הפסקות נשימה ב-8 שעות. במשפחה שלי יש רקע של מחלות לב. הבנתי שיש כל מיני פתרונות החל מCPAP ועד ניתוחים. שאלתי היא:האם יש פתרון גם לדום נשימה מרכזית האם מכשיר CPAP עוזר גם לדום נשימה מרכזי? מה הסיכון אם לא מטפלים? האם אפשר למות בשינה?

07/07/2010 | 11:42 | מאת: אורן

שכחתי לציין שאני בן 35 בסך הכל ושהומלץ לי במעבדת שינה לרכוש מכשיר CPAP. האם יש פתרון אחר?

08/07/2010 | 08:14 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, כפי שהסברתי אתה סובל מחסימה קשה של דרכי הנשימה העליונות המחייבת אבחון וטיפול בהתאם גם כדי לאפשר לך נשימה תקינה בערות וקיום פעילות פיסית כדרוש בגילך. בעייך איננה בתחום מעבדת השינה ובשלב זה אל תרכוש CPAP. אתה זקוק לברור ובדיקת שינה איננה תורמת כל מידע מעבר למה שכבר ידוע ושהסובבים סביבך רואים. רק לאחר ברור נין להתיע תוכנית טיפולית מתאימה שאולי בשב מסויים תכלול גם CPAP. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/

08/07/2010 | 08:08 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אינך סובל כלל וכלל מתסמונת דום נשימה מרכזי. אתה סובל מחסימה קשה של דרכי הנשימה העליונות. בד"כ מי שסובל מחסימה כה קשה בשינה הרי שגם בערות מצב נשימתו איננו תקין והוא מתאמץ ואף מוגבל בפעילות פיסית. המרכיב המרכזי הינו תוצאה של חסימה קשה וממושכת במשך שנים. כך נוצר מצב שמרכז הנשימה בגזע המוח כבר נוכח שבמקרים רבים כאשר הוא נותן הוראה לנשימה הדבר לא מתבצע. ואז בהדרגה הוא "מתייאש" ולסירוגין איננו נותן אף הוראה לנשימה. כל שיפור בחסימה יעלים מייד את המרכיב המרכזי. לא נשקפת סכנה מיידת לחייך. אך לאורך שנים מאמץ נשימתי כזה מהווה עומס על הלב ויכול אף לפגוע המערכות רבות בגוף ןלקצר את ימיך באופן עקיף. אתה זקוק בשלב זה לא למעבדת שינה אלא להערכה של דרכי הנשימה העליונות שלך. ע" רופא אא"ג וטיפול בהתאם. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה