דילמה לפני ניתוח כריתת שקדים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

23/05/2010 | 13:30 | מאת: ליאת

שלום, אני בת 33 ונקבע לי תור לניתוח כריתת שקדים בשבוע הבא. בתור ילדה אני זוכרת את הרופאים תמיד אומרים שיש לי שקדים גדולים. בשנים האחרונות סובלת מדלקות גרון חיידקיות 2-3 פעמים בשנה (בעיקר נדבקת מהבת שלי) ומשקדים לובולאריים 2-3. מטופלת עם זינט כי ראפאפן לא משפיע עלי. האם היית ממליץ על הניתוח? אני מאוד מתלבטת- והאמת שזה מאוד מיאש אותי. האם ניתוח בגילי מסוכן יותר? תודה, ליאת

23/05/2010 | 22:51 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אם השקדים גדולים ואם את סובלת מדלקות שקדים הרי שעדיף להסירם. לגבי סיכון בגילך-הדבר תלוי במנתח. ניתוח המבוצע טכנית כיאות איננו כרוך בסבל רב ומהלך ההחלמה טוב כשהסיכון לדימום מעוכב קיים אך כאשר מחשבים בעד ונגד הרי שהכף מוטה לטובת ניתוח, בתנאי שמבוצע היטב. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

24/05/2010 | 10:19 | מאת: ליאת

תודה על תשובתך. מה הכוונה "כשהסיכון לדימום מעוכב"? האם בגיל מבוגר יותר (33) הסיכון לדימום גדול יותר? תודה, ליאת

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה