נחירות ודום נשימה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

21/04/2010 | 23:00 | מאת: מוקי

מבדיקה שנעשתה לי במעבדת שינה נאמר לי שיש לי נחירות ודום שינה. שאלותיי 1. איזה טיפולים ישנם לאיזה בעיות בדרכי הנשימה ישנם? 2. מה אחוזי ההצלחה. 3. האם כל הטיפולים כירורגים (אני מוציא מזה את המכשיר ccpa וכדור טניס) 4. האם קופת חולים כללית מממנת טיפולי האלה? תודה

23/04/2010 | 17:53 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, הבדיקה במעבדת השינה היא בדיקת תיאורית, כלומר מתארת את הקורה ומכמתת את התיאור. אין בה בעצם דבר משמעותי מעבר למה שהסובבים אותך רואים. אם הנך נשוי הרי שאשתך יכולה לצפות בהפסקות הנשימה שלך ואף למדוד אותן עם שעון עצר. מעבדת השינה לא הוסיפה לאבחנה ואין בה כל מידע ספציפי לגבי הטיפול. הדבר דומה למי שצופה במכונית בעת נסיעתה ומתאר שהיא מרעישהף מעשנת ונוסעת לאט מדי. אך הטיפול מתבסס על בדיקת הרכב ואבחון הגורמים לבעיה. ברור שגם אם מספר כלי רכב עונים על אותו תיאור הבעיות במנוע, מערכת החשמל או המרכב שונות. לכן המעבדה היא רק מעבדה ואין אנשי צוותה צד בנושא הטיפול בך. הרי לא יתכן להציע לכל אחד אותו טיפול בין אם ניתוחי או לא ניתוחי. לעצם העניין, יש צורך לבדוק אותך, לבצע בדיקות רנטגן מתאימות ולאבחן את הגורמים האנטומיים לבעייתך. רק אז אפשר יהיה להציע לך תוכנית טיפולית אשר תתאים לך אידיווידואלית. לגבי כיסוי קופת חולים. במדינת ישראל יש סל בריאות וקופות החולים הן הספקיות בלבד. הטיפולים הניתוחיים הם בסל הבריאות. במידה וקלינאי מטפל (לא איש מעבדת השינה!) קבע לאחר ברור שאתה זקוק ל-CPAP הרי שיש השתתפות של הקופה בכמחצית מעלות המכשיר. התקן דנטלי איננו כלול בסל הבריאות. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/admin/

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה