לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

28/10/2009 | 22:07 | מאת: חלית

בננו אמור לעבור אצלך ביום שני הקרוב ניתוח מתלה לועי. בעקבות הכתבה הערב על מות הצעיר מדימום לאחר ניתוח שקדים, ברצוני לברר האם בניתוח שלנו גם יכול להיות סיכון כזה? אודה לתשובתך בהקדם,

29/10/2009 | 07:36 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אכן הסיכון קיים. הסטטיסטיקה המקובלת היא ששיעור הדימומים לאחר ניתוחי שקדים הוא כ-@% ויש המדברים על 4%. קרוב לודאי ששיעור הדימומים הגבוה נגרם עקב טכניקה ניתוחית לקויה מאחר ומנסיוני שיעור הדימומים בידי הוא כאחוז אחד. אנו איננו מדברים על דימום ביום הניתוח שבידיים מיומנות נדיר מאד אלא על דימום "מעוכב". הגורם לדימום ה"מעוכב" איננו ברור אך הדימום אם כי בשיעור נמוך יחסית מופיע גם לאחר ניתוחים המבוצעים היטב ויכול להופיע גם שבוע לאחר הניתוח. עם זאת גם הדימומים שמופיעים ברובם הגדול קלים מאד ומצריכים רק אשפוז ומתן חומר מעודד קרישה. במקרים הנדירים של דימום קשה בד"כ עצירת הדיחמום מתבצעת בניתוח דחוף. מקרי מוו היו ויהיו אך הם נדירים. יש לציין שמדי שנה יש מתים וחולים בדרגות חומרה שונות עקב מחלות שקדים, אך עליהם איש איננו מדבר. בעוד שניתוח כריתת השקדים מונע מראש מחלות כה רבות. ניתוח כריתת השקדים הינו מהניתוחים הנפוצים ביותר בעולם וחשיבותו רבה. יש לזכור שעדיין הסיכון מפגיעה בתאונת דרכים הוא הגבוה ביותר ולא שמעתי על הורים שאינם מסיעים את בנם ברכב. זאת על אף שמדי יום נפגעים אנשים רבים כולל ילדים בתאונות דרכי וחלקם אף מסיים כך את חייו. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה