בקבוק ומוצץ לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

28/10/2009 | 14:18 | מאת: אלונה

לרופאים שלום רב. בתי בת השנה עברה לפני שבועיים ויומיים ניתוח של חיך רך שסוע, אתמול היינו בביקורת והרופא אמר ואף כתב שהכל נראה שלם ותקין. הפניתי את תשומת ליבו למקום בחיך שנראה לי כמו נקב, אך הוא אמר שהכל נראה מצויין. אתמול ניסיתי לתת לה לאכול בבקבוק עם פטמה קצרה והיא לא ידעה מה לעשות עם הבקבוק. כאשר כבר מצצה ממנו נשמעו קולות של סקשן כמו אצל רופא שיניים, מן קול חלול כזה והיא וויתרה על הבקבוק. האם זה מראה על משהו לא תקין? האם אפשר בכלל אחרי שבועיים לאכול מבקבוק ולמצוץ מוצץ? מקווה שאני מובנת. תודה על תשומת הלב אמא מודאגת.

29/10/2009 | 07:29 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, באחוז מסויים של ניתוחי סגירת החיך הסוע נותר נקב הנקרא: "פיסטולה אורונזאלית" או בקיצור פיסטולה. שמה בעברי: "נצור". במידה ואכן זה כך הרי שיש לנתח ולסגור אותה בשלב מאוחר יותר. בחלק מהמקרים היא מפריעה בינתיים אך במעט. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה