ניתוח חיך

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

06/09/2009 | 20:45 | מאת: סיוון

שלום רב בני צריך לעבור ניתוח חך שסוע רך וקשה בעוד חודשיים ועד כה לא הסבירו לנו מה צפוי לנו בתקופת ההחלמה ואיך לעבור אותה בשלום? אילו סכנות צפויות? האם תוכל לפרט לנו למה עלינו לצפות כי אנחנו מאוד מאוד חוששים. בברכה סיוון

שלום סיוון, בדרך כלל ההנחיות וההסברים הקשורים בניתוח החיך ובהחלמה ניתנות על ידי המנתח או אחד מצוות המומחים במרפאת חיך שסוע. באופן כללי אין לצפות לסכנות בתקופת ההחלמה. לכל ניתוח סיכונים משלו. מאידך תקופת ההחלמה אינה כרוכה בסיכונים אלא התארגנות מצד ההורים. היינו, לרוב תקופה של כשבועים הינה תקופה קריטית להחלמת מקום הניתוח ולכן יש להאכיל את התינוק במזון דיסתי או/ו נוזלי אך לא במוצקים. כמובן שלא מומלץ להאכילו בבקבוק ואם הוא רגיל למצוץ מוצץ אזי גם זאת נמנע ממנו ולכן יתכן והוא יהיה פחות נינוח ומתוסכל. אבל סבלנות ואורך רוח מצד ההורים יעזרו, ללא ספק. אנפורמציה זו כללית ביותר. פרטים מדוייקים הייתי ממליצה לבקש מהמנתח של בנך. פרטים הקשורים בימי האישפוז, ההכנה לניתוח וכדומה. בברכת שנה טובה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה